Testujeme kuskus a bulgur: výborné a lehké jídlo od Pohody!

Testujeme kuskus a bulgur: výborné a lehké jídlo od Pohody!

Slevomat 8. 11. 2018 Sdílet

Tahle nabídka je mezi našimi zákazníky jednou z nejoblíbenějších. Různých příchutí kuskusu a bulguru od Pohody jsme už na Slevomatu prodali desetitisíce. Zákazníci je milují, ideální čas, abychom je otestovali i u nás ve Slevomatu! K testování jsme přizvali Richarda, který pro vás natáčí zážitková videa, Týnku, naši textařku a pár kolegů, aby nám řekli, jak jim půlkilové směsi chutnají. Za všechny shrnuje Týnka Kohoutová.

Když jsem dostala možnost testovat kuskus a bulgur od Pohody, hned bylo jasno – jdu do toho! Často totiž přilítnu domů až pozdě večer a nezbývá mi čas vařit. Jídlo, které bude hotové doslova do pár minut, by se mi tedy hodilo. Kuskus i bulgur je k dostání ve sladkých i slaných variantách a jeden pytlíček stačí na 5–8 porcí. V nabídce je celkem 15 variant, takže si jistě vybere každý. 

Ukažte mi nabídku příchutí bulguru a kuskusu

Domů jsem si vzala několik balíčků a postupně jsem je zkoušela. Jako první jsem si k obědu dala kuskus s kari, který je chutný, aromatický a kari je v něm opravdu cítit. Příprava je fakt blesková – stačí jen zalít a pár minut počkat. Mým favoritem je rozhodně kuskus s bylinkami, který je ochucený tak akorát a není třeba nic přidávat. Kolega Luboš, který testoval také, miluje sýry, vylepšoval s nimi tedy slané (a možná i sladké, ale tím se nepochlubil :-)) varianty, a navíc si pochvaloval, že pak dlouho neměl hlad: „Jídlo skvěle zasytí. Pokud ho budete chtít ještě něčím dochutit, přidejte do slané varianty čedar a dobrota je na stole.“ 

Bulgur je třeba chvíli povařit, ale také je hotovo raz dva. Zajímavý je třeba ten na pomerančích, skvělý je ale i ten s jablky a skořicí – voní totiž úplně jako štrúdl a moc mi chutnal. Jako svačina dobře zasytil. Když ke mně přišla na návštěvu mamka, připravila jsem jí houbový bulgur – má totiž moc ráda houby a tady je prý opravdu cítila. Jen prý, kdyby bylo na ní, přihodila by si tam příště pár hříbků z lesa. 

Balíčky od Pohody vyzkoušela i kolegyně Romana, a to rovnou s celou rodinou: „Nejvíc u mě zabodoval středomořský bulgur, u kterého mě baví příjemná kombinace koření na rajčatovém základu. Jen jsem napoprvé neodhadla množství vody, zalila jsem bulgur zbytečně moc. Napodruhé jsem dala raději méně vody. Dětem jídlo chutnalo s nakrájenou mozzarellou. Celkově nám více chutnaly slané varianty. Je to jednoduchý a chutný oběd, který je hotový do 15 minut, takže ideální, když přijdu s dětmi domů a nechci se pouštět do velkého vaření.“

Více o kuskusu a bulguru

Kuskus se vyrábí z pšeničné krupice a je jednou z tradičních potravin severoafrické kuchyně. Bulgur se vyrábí z nalámaných pšeničných zrn a pochází z Orientu. Bulgur má daleko větší výživovou hodnotu než rýže a připravíte ho úplně stejně snadno. Je bohatým zdrojem vlákniny, obsahuje fosfor, hořčík i železo a nezpůsobuje nadýmání, takže je vhodný i pro děti.

Proč tato jídla zařadit do jídelníčku?

  • výborná chuť
  • ideální varianta pro rychlý  a snadný oběd, snídani, svačinu či večeři na doma i do kanceláře
  • bulgur i kuskus jsou součástí zdravé a moderní kuchyně
  • 15 variant na výběr
  • chutná dětem i mužům:)

Návod k přípravě

Postup přípravy je jednoduchý, výrobce jej na obalu neuvádí, pokud kuskus ani bulgur běžně nepřipravujete, zde vám ho  přinášíme:

Kuskus: 100 g směsi zalijte 160–200 ml vroucí vody. Ideálně použijte širší nádobu, přikryjte ji pokličkou a nechte 5–10 minut odstát. Poklička pomůže kuskusu v kyprosti.

Bulgur: 100 g směsi zalijte zhruba 250 ml vody a 12–15 minut povařte. Můžete dochutit plátkem másla nebo zakápnout olejem.

Přejeme dobrou chuť! 

Slevomat

Slevomat

Tipy na výlety, pravidla k soutěžím a všechno, co by vás o Slevomatu mohlo zajímat.