Každý den jiná hra. Seznamte se s českými inovativními kartami Imaglee

Každý den jiná hra. Seznamte se s českými inovativními kartami Imaglee

Kristýna Kohoutová 17. 4. 2020

České karty Imaglee jsou hrou skutečně pro každého. Byly navrženy tak, aby pomáhaly rozvíjet kreativitu a zlepšovat komunikační dovednosti nejen v rodině. A jak je hrát? To záleží jen na vás, jak zrovna budete chtít. Karty slouží pro klasické hry, jako je např. pexeso, mají své originální Imaglee hry, a nejlepší je, že další desítky her můžete vymyslet vy sami.

Když jsme je s babičkou dostaly na otestování, bylo jasné, že bude zábava. Nejdřív jsme zkusily něco z doporučených her a nejvíc nás bavil Souboj vypravěčů. Každá jsme si vytáhla pět karet a podle toho, co jsme na nich viděly za barvy, čísla a obrázky, jsme vyprávěly příběh. Odborná porota (rozumějte naše babička) pokaždé rozhodla, že vyhrála babička (to je ale překvapení!).

Potlačila jsem soutěživost, přála jsem jí mnohočetná vítězství a obě jsme se hodně nasmály. Když babička zapáleně a barvitě popisovala, jak jde triko se zmrzlinou na vycházku po mýtince a bafne na ně slon, smíchy jsem přímo hýkala.

Pak jsme se rozhodly, že si zkusíme hru „po našem”. Celou rodinu nás totiž vždycky bavilo skládat básničky na zadaná slova. Většinou si je vymýšlíme sami – dáme si třeba deset slov, která musí v básničce zaznít, a pak samozřejmě soutěžíme, kdo měl nejlepší. Teď nám karty náramně usnadnily práci, nemusely jsme nic vymýšlet, stačilo si vylosovat karty a vybrat si, co na nich vidíme. Básničky na slova „brýle, klokan, koruna, činka, koloběžka a tulipán” opravdu stály za to.

Další den se k nám připojila i mamka. Jestli jsem si myslela, že hraní už nemůže být větší legrace, tak jsem se spletla. Ve třech to teprve stálo za to! Vyzkoušely jsme oba sety karet – základní i rozšířený balíček a zabavilo nás to opravdu na dlouho. U pexesa jsme si díky počítání pěkně zavařily mozkové závity, největší legrace ale zase byla, když jsme začaly vymýšlet básničky a příběhy. Věděli jste třeba, jak moc má žirafa ráda kafe? Já doteď ne, ale babička nám o tom odvyprávěla celý příběh, tak už si to budu pamatovat. A pro info – hodně!

Kolegyně Peťa zase karty vyzkoušela se svou dcerkou: „Karty jsou dost variabilní a rozvíjejí představivost, nejvíce bavily naši 9letou dceru, která nám skrz ně vyprávěla příběhy. My s mužem jsme se pobavili u pexesa a dost jsme se napočítali, je to zajímavé a pro nás nové pojetí pexesa. Zkusili jsme také hru Inovátoři a při ní jsme zjistili, že největší inovátor je náš děda.“

Jak se vám článek líbil?

Kristýna Kohoutová

„Ráda píšu a ráda piju víno…“ Tak tady můj medailonek začínal, když jsem ještě něco vydržela. Teď jsem nucená ho aktualizovat na: Ráda píšu a ráda si jednou za týden cucnu decky vína. Baví mě taky zpěv, cestování, knížky (jednoho dne dopíšu tu svoji) a slepice. Žiju v Praze, ale krev mám pořád jihočeskou, a tak se domů, do Budějc, ráda vracím. Víc mě najdete na @kristynakohout

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru