Proč je střelnice pro kluky tak skvělý zážitek?

Proč je střelnice pro kluky tak skvělý zážitek?

Kája a Týnka 15. 11. 2019

Buch, pal, bum… To není silvestr, ale kluk na střelnici. Potěšit mladé pány nad deset let dárkem, který nebude trapný, nemusí být taková výzva. S třináctiletým Mílou jsme šli potrénovat mušku.

Lepší než střílečka na počítači

Rychlé šípy, Bylo nás pět nebo Páni kluci. Co mají společného? No přece klukoviny. Odřená kolena, špinavé rukávy a rošťácký kukuč skrývající nějakou vylomeninu. I přes dobu on-linovou a ruch velkoměst tento druh nevyhynul, a proto jsme se tentokrát jako slevomatí velvyslankyně rozhodly otestovat něco, co zaujme zákazníky z řad rodičů. Hurá na střelnici, kde nabízejí střelecké balíčky pro otce a syny.

Na střelnici Shorty Tactical Kolín – Jelen vyrážíme s naším slevomatím klukem Mílou. Velkou výhodou je, že instruktora máte k ruce jen pro sebe, a zážitek si tak opravdu užijete.

Byl to skvělý zážitek. Měl jsem různé zbraně, se kterými jsem střílel, a strašně mě to bavilo. Mohl jsem si vyzkoušet i “páskování” (nabíjení zbraně), což se mi taky líbilo, ale střílení mě bavilo víc. Bylo to mnohem lepší než v nějakých hrách a taky o něco těžší. Bavily mě všechny zbraně, ze kterých jsem střílel. Byl to super zážitek a budu moc rád, když si to budu moct znovu zopakovat. “

Milan, 13 let

A první rána se ozvala hned z rána, kdy jsme na střelnici zamířili. Přivítala nás Maruška, která nás měla na starost. „Kdo bude střílet?“ zeptala se. V tu chvíli Mílu opustila nesmělost a hlásil se jako první. Přidala se i Týnka, a tak byl střelecký tým sestaven, teď už jen, jak na věc.

Glock, odstřelovačka i samopal

První zbraň, kterou si oba vyzkoušeli byla hnědá pistole – moderní zbraň rakouské výroby Glock 19X. Maruška předala instrukce, nabít, zamířit… A následovala rána, která každého překvapí. Je to jako s Rychlými špunty, víte, že to bude perda, ale vždycky se leknete.

Pak přišly na řadu tyto zbraně:

  • Karabina Glock 17 Micro Roni
  • Malá odstřelovačka s optikou CZ 455 Evolution
  • Malá odstřelovačka s optikou CZ 455 
  • Nejnovější český samopal CZ EVO3

Po každé střelbě následovala kontrola terče, a dokonce se střílelo v dáli i na kovový gong, kde se zvuk při trefě rozléhal po celé střelnici, to Mílu bavilo. Taky aby ne, když se strefil pokaždé. Padla i otázka, jestli je rozdíl střílet naživo v porovnání s počítačovými hrami, a Míla nám potvrdil, že určitě. Je to úplně jiné a mnohem lepší naživo než přes obrazovku počítače.

Akčním hrdinou snadno a rychle

Zbraně v nás všech budily respekt a také jsme si naplno uvědomili, že fakt nemáme v ruce hračku. I z toho důvodu je zážitek na střelnici dobrý dárek pro vaše blízké, hlavně pro kluky, kteří jsou zvyklí na počítači střílet hlava nehlava. Na střelnici jim dojde, jak mocnou věc mají v rukou a že je třeba s ní zacházet moudře. I my jsme byli velmi opatrní a zároveň jsme v Mílových očích viděli to nadšení, že se cítí jako kovboj, myslivec nebo nějaký akční hrdina z filmů.

Ukázat střelecké zážitky ve vašem okolí

4, 3, 2, 1… Náboje jsou pryč a střelecký zážitek také, nastal čas se rozloučit a Mílova reakce nás všechny pobavila. „Cože, už? Ještě ne…“ Tento zážitek je opravdu trefou do černého, pokud hledáte zábavu pro syna, bráchu, synovce, no prostě pro všechny kluky. A takové klukoviny můžou prožívat nakonec i dospělí. Týnka se nakonec taky pěkně rozstřílela, a kdybychom ji neodvezli, tak tam střílí dodnes, ale to je zase jiná pohádka. 

Jak se vám článek líbil?

Kája a Týnka

Dvě kamarádky, které jsou tak moc jiné, až jsou stejné. Chápete? My ano. Dala nás dohromady právě práce ve Slevomatu a už bez sebe nedáme ani ránu. Jsme velvyslankyně zákazníků a právě pro ně se snažíme hledat ty nejlepší nabídky. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru