Nevšední dárky pod stromečkem? Neobvyklé ubytování, erotika i cvičení na bungee laně

Nákupní horečka v předvánočním období umí udělat z netradičních věcí prodejní hity. Během několika dní vystřelí nevšední nápady o stovky procent. Jaké jsou ty letošní nejméně očekávané vánoční dárky? Neobvyklé ubytování v sudu či v korunách stromů, cvičení na laně nebo také překvapivě erotika. Vyplývá to z údajů spotřebitelského chování inspiračního portálu Slevomat.

Při pohledu do prodejních statistik by se mohlo zdát, že čím více nevšední, tím pro zákazníky přitažlivější. To platí například o neobvyklých hotelech či ubytovacích zařízení, kam patří například pobyt v korunách stromů, noc v atomovém krytu, indiánském teepee, Viking houses, wellness vagony nebo o romantické pobyty v botelech.

“Lidé se chtějí bavit, proto stále hledají něco nového, co ještě nezažili nebo nezkusili. A samozřejmě jistou roli hrají i sociální sítě. Mnoho lidí se rádo pochlubí originální fotkou z míst, která nejsou zcela běžná, nebo jsou už na sítích trendy, ” upozorňuje ředitelka Slevomatu Marie Havlíčková.

To samé platí například o adrenalinových zážitcích. Například únikové hry jsou hitem již několik let. Jejich tvůrci jdou však ještě dál a stávající koncept se snaží maximálně oživit. Například pražské Futurento je úniková hra rozšířená o virtuální realitu a také laserové bludiště.

Láká i trendy cvičení a erotika

V oblasti fitness přichází v pravidelných cyklech novinky, často vymykající se tradičním představám o cvičení. Letos je to případ Bungee workout.“Věci a služby spojené se zdravým životním stylem a kulturou těla patří mezi prodejní stálice spojené s obdobím na přelomu roku. Jenže i cvičení podléhá trendům a navíc je snahou, aby bylo zábavné a neomrzelo se. Proto se v této oblasti objevují stále nové způsoby a možnosti. Aktuálně je to například cvičení za pomoci bungee lana, ” přiblížila Havlíčková.

Mezi překvapivé dárky, které pod stromečkem najde mnoho Čechů patří také erotické pomůcky. Sice se o nich tolik veřejně nemluví, přesto erotické pomůcky a vybavení patří mezi zboží, které v předvánočním období nenápadně vystřelí v prodejích o stovky procent proti zbytku roku.

11. prosince 2018