Dobrý den, Vaše odpověď je naprosto vyčerpávající a já za ni moc
děkuji. Měla jsem ale asi otázku položit trochu jinak. Nebyla jsem si
jistá, zda glukóza je to stejné jako cukr, tedy jestli je čaj slazený. Já
totiž nesladím vůbec nic, ze zdravotních důvodů jsem nucena držet si
nízkou váhu a proto jsem se toho obávala. Ale jak chápu, bát se glukózy
nemusím? A jinak, čaj je velmi chutný a lehce nasládlý. Děkuji,
s pozdravem, Nováková
LAVIVANT
Dobrý den paní Nováková,
Glukóza je cukr, ale rostlinného původu a jeho hodnoty nelze srovnávat
s klasickým rafinovaným cukrem. Čaje obsahují glukózu z více důvodů.
Za prvé, aby byly chutnější a pro vás spotřebitele příjemnější ke
konzumaci. Za druhé glukóza je zde jako přirozený konzervant. Produkt je
100% přírodní a neobsahuje, žádné nežádoucí příměsi, které se
často objevují v levných jiných produktech.
S pozdravem Robert Sobola
Zdenka Nováková
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená že čaj obsahuje glukozu? co
je glukoza? děkuji Nováková
LAVIVANT
Dobrý večer paní Nováková,
Zde je prosím odborná odpověď na váš dotaz.
Glukóza je nezbytná pro fungování našeho organismu, protože je základním
a nejrychlejším zdrojem energie pro buňky ve všech tělesných tkáních
lidského těla. Pro některé z těchto buněk (mozkové buňky či červené
krvinky) je jediným zdrojem energie. Je-li glukózy v potravě málo, štěpí
ji organismus ze zásobního glykogenu, který je uložen především ve
svalech a játrech. Pokud dojde našemu tělu i tento zásobní glykogen,
nevzdá to a vytváří si nutné množství glukózy ze zásobního tuku cestou
tzv. glukoneogeneze. Při nadměrném stresu si tělo vezme jako zdroj glukózy
bílkoviny ze svalů, což vede nezbytně k jejich oslabení.
Koncentrace glukózy v krvi (glykemie) je za fyziologických podmínek
udržována v rozmezí hodnot 3,9–5,6 mmol/l nalačno a po jídle nižší
než 10 mmol/l. Tato koncentrace je regulována na jedné straně inzulinem,
který glykemii snižuje, a na straně druhé antiinzulinárně (opačně než
inzulín) působícími hormony − glukagonem, katecholaminy, glukokortikoidy a
růstovým hormonem, které glykemii zvyšují. Na udržování správné
hladiny glukózy v organismu se dále významně podílejí játra.
Glukóza v běžné řeči označovaná jako hroznový cukr nebo krevní cukr,
je jedním z monosacharidů ze skupiny aldohexóz. V chemických vzorcích
oligosacharidů a polysacharidů se značí symbolem Glc. V čistém stavu je
glukosa bílá krystalická látka sladké chuti.
Přejeme hodně zdraví
Lavivant
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
Dobrý den, Vaše odpověď je naprosto vyčerpávající a já za ni moc děkuji. Měla jsem ale asi otázku položit trochu jinak. Nebyla jsem si jistá, zda glukóza je to stejné jako cukr, tedy jestli je čaj slazený. Já totiž nesladím vůbec nic, ze zdravotních důvodů jsem nucena držet si nízkou váhu a proto jsem se toho obávala. Ale jak chápu, bát se glukózy nemusím? A jinak, čaj je velmi chutný a lehce nasládlý. Děkuji, s pozdravem, Nováková
Dobrý den paní Nováková,
Glukóza je cukr, ale rostlinného původu a jeho hodnoty nelze srovnávat s klasickým rafinovaným cukrem. Čaje obsahují glukózu z více důvodů. Za prvé, aby byly chutnější a pro vás spotřebitele příjemnější ke konzumaci. Za druhé glukóza je zde jako přirozený konzervant. Produkt je 100% přírodní a neobsahuje, žádné nežádoucí příměsi, které se často objevují v levných jiných produktech.
S pozdravem Robert Sobola