Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Čaj a kapsle z pozoruhodné houby lingzhi, hojně využívané v čínské medicíně

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Zdenka Nováková

Dobrý den, Vaše odpověď je naprosto vyčerpávající a já za ni moc děkuji. Měla jsem ale asi otázku položit trochu jinak. Nebyla jsem si jistá, zda glukóza je to stejné jako cukr, tedy jestli je čaj slazený. Já totiž nesladím vůbec nic, ze zdravotních důvodů jsem nucena držet si nízkou váhu a proto jsem se toho obávala. Ale jak chápu, bát se glukózy nemusím? A jinak, čaj je velmi chutný a lehce nasládlý. Děkuji, s pozdravem, Nováková

LAVIVANT

Dobrý den paní Nováková,
Glukóza je cukr, ale rostlinného původu a jeho hodnoty nelze srovnávat s klasickým rafinovaným cukrem. Čaje obsahují glukózu z více důvodů. Za prvé, aby byly chutnější a pro vás spotřebitele příjemnější ke konzumaci. Za druhé glukóza je zde jako přirozený konzervant. Produkt je 100% přírodní a neobsahuje, žádné nežádoucí příměsi, které se často objevují v levných jiných produktech.
S pozdravem Robert Sobola

Zdenka Nováková

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená že čaj obsahuje glukozu? co je glukoza? děkuji Nováková

LAVIVANT

Dobrý večer paní Nováková,
Zde je prosím odborná odpověď na váš dotaz.
Glukóza je nezbytná pro fungování našeho organismu, protože je základním a nejrychlejším zdrojem energie pro buňky ve všech tělesných tkáních lidského těla. Pro některé z těchto buněk (mozkové buňky či červené krvinky) je jediným zdrojem energie. Je-li glukózy v potravě málo, štěpí ji organismus ze zásobního glykogenu, který je uložen především ve svalech a játrech. Pokud dojde našemu tělu i tento zásobní glykogen, nevzdá to a vytváří si nutné množství glukózy ze zásobního tuku cestou tzv. glukoneogeneze. Při nadměrném stresu si tělo vezme jako zdroj glukózy bílkoviny ze svalů, což vede nezbytně k jejich oslabení.
Koncentrace glukózy v krvi (glykemie) je za fyziologických podmínek udržována v rozmezí hodnot 3,9–5,6 mmol/l nalačno a po jídle nižší než 10 mmol/l. Tato koncentrace je regulována na jedné straně inzulinem, který glykemii snižuje, a na straně druhé antiinzulinárně (opačně než inzulín) působícími hormony − glukagonem, katecholaminy, glukokortikoidy a růstovým hormonem, které glykemii zvyšují. Na udržování správné hladiny glukózy v organismu se dále významně podílejí játra.
Glukóza v běžné řeči označovaná jako hroznový cukr nebo krevní cukr, je jedním z monosacharidů ze skupiny aldohexóz. V chemických vzorcích oligosacharidů a polysacharidů se značí symbolem Glc. V čistém stavu je glukosa bílá krystalická látka sladké chuti.
Přejeme hodně zdraví
Lavivant

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru