Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Pro vaše pejsky: nylonové postroje Torronto Sun a zádržné pásy do auta

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Vilém Jeniš

Dobrý den,

opět děkuji za odpověď a ochotu pokračovat v diskusi o půl jedenácté večer.
Zaprvé, nepletu se. Prostudoval jsem hodně dostupných materiálů ohledně normy ISO 9001. Mimo to, že norma ISO 9001 je součástí rodiny norem ISO 9000, tak právě norma ISO 9001 je vskutku normou, jejímž účelem je, aby firma dokázala efektivně zaručit dodržování a kontrolu kvality, podle požadavků na kvalitu, které si sama stanoví. Předmětem certifikace FIRMY (nikoliv produktu) je dokumentace procesů zaručení a kontroly kvality a následná inspekce, zda-li procesy opravdu probíhají podle dokumentace. Je to norma tak generická, že je aplikovatelná na firmy v primárním, sekundárním i terciárním sektoru. Není v ní tedy vůbec řeč o konkrétní vlastnostech produktů, či služeb.
Nemůžete tedy tvrdit, že karabiny splňují normu ISO 9001. Ale můžete napsat, že „Kvalita karabiny a veškerých kovových součástí je zajišťována podle normy ISO 9001.“ Má to stejný manipulativní účinek ale je to správně.

Zadruhé, představoval bych si hned několik věcí. Například, že reprezentant firmy bude ovládat češtinu alespoň to takové míry, jako se vyučuje na prvním stupni základní školy. „by jsme“ není správně. Shoda podmětu s přísudkem mi taky dělala problémy… Když mi bylo 12… Chápu, interpunkce je těžká, ale stačí trochu přemýšlet a taky to jde samo.
A Váš pokud mě démonizovat tím, že snad navrhuji posílat proti sobě auta plná psů je je důkaz toho, že jste se ani nepokusil zamyslet. Stačilo mi asi 5 minut na internetu a zjistil jsem si, kolik je orientačně maximální akcelerace, kterou prodělá pasažér auta při kolizi v 50km/h. Opět použijeme základní vzdělání, tentokrát druhého stupně: F = m × a. Tedy vypočítáme sílu tím, že vynásobíme akceleraci hmotností pasažéra. To mi pro mého 20kg kamaráda dělá asi 6140N, což je ekvivalent cca 630kg hmotnosti. Co tedy takhle testovat Vaše pásky na to, že udrží 630Kg ?
A poslední věc… Jak vím, že pásy v autě dělají dobře svoji práci? No to snad nemyslíte vážně… Extenzívní crash-testy, regulace ze strany snad každé vyspělé země, do které automobilka dodává a kontrola kvality od nezávislých testovacích středisek… Co více byste chtěl?

S pozdravem,

Vilém Jeniš

P.S.: Už Vám odpovídat nebudu. Já už si názor udělal. Děkuji a můžete být již klidný.

Zoo Center.s.r.o.

.....

Zoo Center.s.r.o.

Děkujeme, udělali jsme si o Vás také svůj názor :)
Přejeme krásný den a doufáme, že Váš koníček v podrobném rozebírání každého slova a slovního spojení na internetu Vás jen tak neomrzí :) Zoo Center Team

Vilém Jeniš

Děkuji za odpověď. Citace, kterou jsem uvedl, byla přímo z http://www.iso.cz/iso-9001. Je to opravdu norma pro organizace, která přináší pořádek do kontroly kvality. Není to ovšem norma kvality produktů.

Chcete další citaci?
„Princip normy
Norma stanoví jednoduchou zásadu, kdy vedení firmy stanoví své cíle a plány v oblasti kvality své produkce a tyto jsou postupně pomocí nastavených procesů realizovány, přičemž účinnost těchto procesů je měřena a monitorována, aby společnost mohla přijmout účinná opatření na změnu.“

Jak se tohle týká karabin a jiných kovových součástí? Ta norma vůbec nepojednává o kvalitě či výdrži kovových výrobků.

Zpět ale k mé původní otázce: Jak vím, že Váš výrobek zajistí bezpečnost mého psa při autonehodě?

Zoo Center.s.r.o.

Dobrý den,
pletete se – norma zcela jasně definuje kvalitu a normu kvality produktů. Je využívána velmi ve spojovacích materiálech a stavebnictví. Můžete se obrátit přímo na profesionály kteří Vám určitě rádi poradí – http://www.tuv-sud.cz

Vážený pane co by jste si představoval? Testování na zvířatech při autonehodách. Opravdu Vaše otázka je styl na který se nedá odpovědět. Mohu napsat jen to, že své produkty vyrábíme, aby byli vyrobeny nejkvalitněji co lze a aby náš zákazník byl vždy spokojen. Zákon zcela jasně hovoří, že jste povinný své zvíře zabezpečit proti pohybu ve vozidle a to buď bezpečnostním pásem či uzavřeným obalem jako je klec či přepravka. Váš dotaz zní úplně stejně jako by jste se nás zeptal zda bezpečnostní pás který využíváte ve svém automobilu Vám zaručí bezpečnost při autonehodě. (odpověď nelze přesně nikdy definovat).

S pozdravem Zoo Center Team

Vilém Jeniš

Karabiny a všechny kovové součásti jsou certifikované a splňují ISO9001.

Norma ISO 9001 se zabývá principy řízení dokumentace, lidských zdrojů, infrastruktury, zavádí procesy komunikace se zákazníky, hodnocení dodavatelů, měření výkonnosti procesů a také interní audity za účelem získání zpětné vazby.

Jak může tuto normu splňovat karabina? Karabina má procesy pro komunikaci se zákazníky? Jak dělá karabina interní audity za účelem získání zpětné vazby?

Další věc: O jakou certifikaci se jedná? Jak vím, jestli takovýto pás urdží psa o hmotnosti 50kg při nárazu s rozdílem rychlostí 100km/h ? Mohli byste být konkrétnější?

Zoo Center.s.r.o.

Vážený pane Jeniš,
bohužel nejsme v tomto ohledu zřejmě vzdělaní jako Vy. I když to co Vy píšete je naprosto nepravdivé.
Zřejmě jestliže se v tomto pohybujete tak určitě víte, že ISO 9001 je směrnice upravující jakost produktu. To co Vy píšete spíše spadá pod ISO 9000 – https://cs.wikipedia.org/wiki/ISO_9000
Doporučujeme více informací si zjistit na iso.cz případně na mezinárodních směrnicích, které přesně jakost produktu předepisují.,
Tyto informace které chcete nepřísluší výrobcům produktů jako nám, ale výrobcům karabin a dalších kovových součástí.
Píšete výrobci produktu a ne zákonodárci, který směrnice upravuje.

S pozdravem Zoo Center Team

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru