Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Noste své děti správně: sedáky nebo nosítka se sedáky značky BabyBobek

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Děti
Tereza K.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kteří specialisté se na výrobě nosítka podíleli, vzhledem k tomu, že nosítko skutečně působí velmi nevhodně v rámci ergonomického nošení.
Pokud se tak bráníte, že nosítko je v pořádku, máte v plánu jej, jako výrobci skutečně kvalitních ergonomických nosítek, nabízet maminkám na testování?
Zároveň myslím, že byste měli zvážit jazykovou korekturu svých odpovědí. To, že působí celkem arogantně, je jedna věc, ale máte v nich řadu gramatických a stylistických chyb, což moc důvěryhodně nepůsobí.
Hezký den!

Martina M.

Reaguji na Vaše vysvětlení ergonomického nošení. Zásadní součástí ergonomického nošení je fakt, že je dítě podsazené a bederní páteř tudíž není zatížena v hyperlordóze. Na fotce je vidět, že dítě sedí rovně a jakmile se uvolní, sesune se a prohne v zádech, což je skutečně nevhodná poloha. Ergonomické nosítko se prověsí a zadeček i záda dítěte obejme, tady má dítě za zadečkem prostor, nic mu nezabrání se prohnout. Proto Vaše nosítko nelze považovat za ergonomické.

Já osobně ho nepovažuji ani za praktické ve variantě sedátko, protože se musí dítě matky aktivně držet nebo naopak matka musí držet dítě, což u jiných, ergonomických nosítek není.

BabyBobek s.r.o.

Dobrý den, děkujeme za Vaši teorii, vytvořenou na základě obrázků, proč naše nosítka nelze považovat za ergonomická. Bohužel s Vámi musíme nesouhlasit. Naše nosítko bylo vytvořené s pomocí odborníků ( pediatrických ortopedů, chiropraktiků a psychologů ). Doposud jsme nenašli žádné publikované studie, které by naznačovaly, že nošení dětí v nosítkách typu hipseat způsobuje problémy kyčlí a nebo páteře. Navíc nosítka tohoto typu jsou schvalované IHDI (International Hip dysplasia institute) jako nosítka vhodná pro správný vývoj kyčlí.

Přejeme pěkný den!

Petra Seifertova

Dobry den, zakoupila jsem bobek mohu dikoupit jen nositko k bobku, pokud ano jak objednat jen nositko

BabyBobek s.r.o.

Dobry den, ramenní popruhy se k sedáku nedají dokoupit, jelikož sedák nemá přezky a zip, na které se popruhy upevňují, proto se prodává buď jen verze sedák nebo verze plnohodnotného nosítka, kterého je sedák součástí.
Hezky den!

Lucie

Velmi nevhodné nositko. Raději toto vůbec nenabizejte pokud vám jde o správně nošení je spoustu jiných možností. V případě zdraví dětí není dobře koukat na penize, chápu, že ž toho máte výdělek, ale tohle opravdu není cesta, prodávat nevhodné výrobky.

BabyBobek s.r.o.

Dobrý den, mohli byste nám prosím napsat více informací, z jakého důvodu považujete naše nosítko za velmi nevhodné?
Děkujeme a přejeme hezký den.

Irena Z.

Používání nosítka jsem konzultovala s doktorem ortopedie, který nechal u mých dětí široké baleni (2 pleny) do 6 měsíců, někde toto ani ortopedi nedávají a neviděl v nosítku žádný problém. Samozřejmě je to na nošení se zdravým rozumem a ne na 8 hodin v kuse. V kombinaci s kočárkem, pro menší děti. Pomocník doma – třeba jen sedák. Tak i pro větší děti na výlet. Lehké, skladné. Jsem naprosto spokojená.

Slevomat.cz

Dobrý den, Ireno, je to jak píšete, všeho s rozumem :) Jsme rádi, že jste spokojená :) Krásný den

Eliška S.

Souhlasím, je to naprosto nevhodné. A byla bych klidnější, kdyby se to odsud stáhlo z nabídky.. S nošením a ergonomikou to nemá společného vůbec nic.. Jen je škoda, že kdo to nezná a neporadí se, přijde mu to super a hned to koupí.. :(

Slevomat.cz

Dobrý den, Eliško, vše již bylo popsáno níže v příspěvku. Děkujeme za Váš názor. V případě potřeby se každý z rodičů může poradit i se svým lékařem co je vhodné pro jeho dítě. Zboží je certifikováno, bylo i na testování u našich kolegů a vše bylo opravdu v pořádku. Pěkný den

Michaela Hrnčiarová

Souhlasim… toto je naprosto nevhodne nositko. Je uzasne, pokud se rozhodnou rodicove nosit sve deti, ale doporucuji se pred koupi neceho nevhodneho, jako je TOTO informovat napr. v nektere fb nosici skupine.

Slevomat.cz

Dobrý den, Michaelo, vše již bylo popsáno níže v příspěvku. Zboží je certifikováno, bylo i na testování u našich kolegů a vše bylo opravdu v pořádku. Každý zákazník má právo se rozhodnout podle svého zdravého rozumu, co je pro jeho dítě nejlepší. Děkujeme za Váš názor a přejeme pěkný den

Petra L

Tohle nema s ergonomickym nosenim nic spolecneho, zadna rovna, o tom, ze nemaji byt zada polstrovana nemluve, kolena maj byt vys nez zadecek a noseni celem od sebe taky nesmysl, to dite pak nemuze byt nikdy ve spravne poloze. Proc to nedelat poradne, kdyz uz se do neceho takoveho angazujete..?

BabyBobek s.r.o.

Dobrý den,
děkujeme Vám za Váš osobní názor v rubrice “Dotazy zákazníků”.
Pojďme si nejprve ujasnit pojem “Ergonomické nosítko“. Všeobecně platí, že ergonomické nosítko je takové, které je nám jednoduše pohodlné, ale hlavně nezpůsobuje ani NÁM ani MIMINKU žádné zdravotní problémy.
Čím se tedy vyznačuje ergonomické nosítko?
1. Měkká zádová opěrka
zaručuje páteři být v té nejzdravější poloze, tedy zakulacená a uvolněná. Naopak
neergonomické nosítko mívá vyztuženou a rovnou opěrku, čili hlavička je celou vahou na
páteři, nemůže se uvolněně schoulit a padá do stran.
2. Nosítko musí zajišťovat správné polohování kyčlí pro zdravý vývoj.
Pojmy jako je „od kolínka ke kolínku“ a „M pozice“ jsou zavádějící, když se zaměřují na
kolena, nikoliv na polohu stehenní kosti. Ohnisko správného polohování kyčlí by mělo být
na udržování stehen podepřených na úrovni kyčelního kloubu tak, aby hlavice stehenní
kosti (femur) zůstala uvnitř kyčelního pouzdra (kloubní jamky). Nejzdravější pozice pro správný vývoj kyčlí doporučená IHDI (Mezinarodni Institut pro vývoj kyčlí – který se touto problematikou zaobíra a provadí výzkumy) je “M pozice” definována jako: Nožičky doširoka roztažené od sebe – abdukce (úhel roznožení) 40° až 55°, stehýnka jsou podepřená po kolínka, kolínka mírně výš nebo v úrovni zadečku – flexi (úhel pokrčení v
kyčli) 90° až 110. V této pozici je hlavice stehenní kosti (femur) rovnoměrně přitlačována do středu
kyčelního kloubu (kloubní jamky).
Sedák u nosítka Baby Bobek zajišťuje, že stehna dítěte jsou plně podepřena, nohy jsou ohnuté v kolínkách a roztažené v kyčlích (abdukčně-flekční poloha) po celou dobu ve všech 6 nosných pozicích. Tato poloha zajištuje správný kontakt kloubní hlavice s jamkou, který je pro vývoj kloubu
naprosto nezbytný.
3. Kapucka pro zajištění hlavičky dítěte, vhodná i když dítě usne (nebo jako ochrana před deštěm či ve chvilkách studu).
Ta je velice důležitá pro nezatěžování krční páteře, která je v opačném případě namáhána.
4. Široký bederní pás
chrání zejména rodiče a to pro správné rozložení váhy dítěte. Díky tomu nespočívá
váha dítěte na Vašich ramenou, což bývá prvotní problém u rodičů, kteří nosí děti v
neergonomických nosítkách. Navíc u nosítek Baby Bobek sedák zajišťuje rovnoměrné rozložení váhy děťátka mezi vaše ramena, záda a boky. Oba důležité doplňky, tedy kapucka i bederní pás mají propracovanou nastavitelnost tak, aby se v nich každý cítil dobře nehledě na jeho proporce.
5. Bezpečností přezky jsou nastaveny do nosnosti max. 20kg a jsou jištěny tak, že dítě je samo nerozepne.
Nosítko Baby Bobek splňuje všechny výše uvedené parametry ergonomického nosítka.

Za druhé znovu zdůrazňujeme, že nosítko Baby Bobek je určené pro miminka, která se dokážou sami posadit. V tomto stádiu vývoje miminka je svalový korzet natolik zpevněný a vyzrálý, že udrží celé tělo v sedu.

Nosítko Baby Bobek umožňuje také nošení čelem dopředu. U klasických nosítek a šátků se tato poloha nedoporučuje, jelikož nelze docílit správné fyziologické polohy děťátka – nožičky visí dolů, kyčle jsou namáhány. U nosítka Baby Bobek sedák zajišťuje, že nohy dítěte nevisí, ale jsou plně podepřené a jsou vždy ve správné pozici pro zdravý vývoj kyčlí, takže je bezpečné nosit děti i čelem dopředu.
Druhým faktorem proč se nošení čelem dopředu nedoporučuje je, že děťátko může mít příliš mnoho vjemů. Souhlasíme , že jestli budete nosit 9 měsíční děťátko čelem dopředu v přeplněném nákupním centru, tak děťátko může mít příliš mnoho vjemů, které ho rozruší. Ale také si uvědomujeme, že když tuhle polohu použijete při procházce klidným lesem a poznávání světa spolu, může to být naopak prospěšné. Samozřejmě při nošení čelem dopředu musíme brát ohled na věk děťátka, na to kde takto budeme nosit a taky jak dlouho jej v této pozici budeme nosit…

Přejeme hezký den!
Baby Bobek

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru