Původní nabídka už vypršela, ale nevadí. Tahle je totiž skoro stejná.

Ovoce a ořechy obalené v karobu: zdravá alternativa k čokoládě

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Branko Krýže

RE: Jana
Chápu, že jste z PR, ale tento způsob porovnávání je nevhodný. Není tuk jako tuk. Karob má mimochodem zhruba STEJNOU energetickou hodnotu jako kakao. Navíc vysoká cukernatost karobu může být mnohým na škodu. Nicméně u většiny plodin vše má svoje pro a proti. Obecně se dá považovat kakao za zdravější a vhodnější na hubnutí. Posuďte sama:
Výhody karobu:
více vlákniny
více vitaimů
bez stop kofeinu
snižuje cholesterol v krvi
Výhody kakaa:
vyrovnává hladiny cholesterolu
obsahuje méně cukrů
bohaté na antioxidanty
obsahuje theobromin (chrání srdeční a mozkové cévy)
způsobuje pocit nasycení → sníte ho potenciálně výrazně méně
A k plamovému tuku – čistý čerstvý palmový tuk je skvělá potravina. Sice je pěstování palem jednou z největších ekologických hrozeb současnosti, ale čerstvý je (ve správném množství) zdravý. Problém je, že do potravin se dostává po úpravách a při nich vznikají toxiny. Většinou jsou v normách danými EU ale mrkněte se pro vlastní zvědavost občas na etikety věcí, které denně kupujete. Díky tomu, jak je palmový tuk levný, je prakticky ve všem a tak jsme jeho vlivu vystavení každý den od dětství a s tím nikdo 5 let zpátky nepočítal. Zmrzlina? Palmovo-kokosový tuk. Sladkosti? Všechny sušenky, tyčinky, buchty… palmový tuk. Ovoce nebo oříšky v čokoládě? Palmový tuk. Chipsy nebo solené tyčinky? Až na vyjímky palmový tuk. Jídlo u stánku? Smažené na palmovém tuku.

Slevomat.cz

Dobrý den, Branko, jakýkoliv typ porovnávání může být sporný. Nicméně děkujeme za Váš podnět a názor. Jak už psala kolegyně, tak se jedná pouze o nabídku a je na každém z nás jestli si dané výrobky pořídíme nebo ne :) Krásný den Tibor

Branko Krýže

Odkdy je palmový tuk smíchaný s cukrem zdravější alternativou ke kakaovému prášku?

Slevomat.cz

Dobrý den, Branko, nějak nemohu dohledat tuto informaci, můžu se zeptat, kde jste ji nalezl? Karobový prášek je získáván z plodů stálezelené dřeviny Ceratonia Siliqua rostoucí ve Středomoří. Rozdíly mezi kakaem a karobem jsou patrné i z hlediska obsahu tuků a cukrů. Kakao je mnohem tučnější než karob – zatímco první ze jmenovaných obsahuje až 23 % tuku a pouze 5 % cukru, v případě karobu je to 7 % tuku a až 48 % cukru, proto není nutné ho uměle přislazovat. Kalorická hodnota karobu je přitom asi o třetinu menší, než u kakaa. Hezký den Jana

Jitka Veselá

Dobrý večer,velmi mě zklamalo že jste mi poslali arašídy v karobu a já si objednala rozinky.Jinak jsem nad míru spokojena,ale těšila jsem se na rozinky,měla jsem 2 balení.Škoda

Slevomat.cz

Dobrý den, Jitko, to nás mrzí, že došlo k zaslání jiného zboží. Pokud byste chtěla rozinky vyměnit za arašídy, můžete kontaktovat přímo prodejce a ten už sjedná nápravu :) Hezký den, Tibor

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru