Dobrý de, ubytování máte v ceně voucheru, takže druhý den kurzu
můžete ve výrobě pokračovat čilí a odpočatí :) Hezký den, Klára
Hanka Zemanová
Dobry den, mohla bych se zeptat, zda ucastnici kurzu dostanou i nejake
navody napr. ohledne teplot atd.? Dekuji.
KOZFARMMAR
Dobrý den,
v ceně kurzu je pro účastníky samozřejmě i výukový materiál
s veškerými informacemi o postupech výroby včetně receptur na různé
druhy sýrů a mléčných výrobků. Navíc obdrží i certifikát
o absolvování kurzu a slevový poukaz na další kurz.
Gwendoline Kosinová
Dobrý den, takže chápu správně, že uvedená informace v nabídce
kurzu, že se bude vyrábět i z kozího mléka je špatná? Nerada bych
koupila zajíce v pytli, když mám zájem se naučit kozí sýry. Děkuji
KOZFARMMAR
Dobrý den, tato informace zůstala v textu omylem ještě z předchozí
akce. Ale na výrobu většiny druhů sýrů (s výjimkou tradičních
originálních receptur) lze použít jakékoliv mléko – kravské, ovčí
i kozí. Při použití kozího či kravského mléka je tedy technologický
postup výroby téměř shodný. Rozdíl u kozího je pouze v přídavku
chloridu vápenatého i do nepasterovaného mléka a vyšší účinnosti
syřidla.
Jana Neničková
Dobrý den,
z jakého mléka se sýry a vše ostatní vyrábí? Kravského nebo
kozího?
KOZFARMMAR
Dobrý den, momentálně je možné vyrábět pouze z kravského, neboť
kozy jsou již zasušené. Nové kozí mléko bude k dispozici až po porodech
na jaře.
Nicola Kyjevská
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je kurz vhodný i pro pokročilé? Mamka sýry
vyrábí už dlouho a třeba by se něco přiučila
KOZFARMMAR
Dobrý den, většinou se kurzu účastní spíše začínající sýraři,
kteří obdrží zejména informace o správném technologickém postupu
výroby, naučí se vypočítat sílu a dávkování syřidla a vyzkouší si
praktickou část výroby různých druhů sýrů i mléčných výrobků. Kurz
obnáší hlavně pochopení výroby dle vybraných receptur, teplot při
očkování mléka, sýření i dohřívání, měření pH, výrobu a
koncentraci solné lázně, lisování sýřeniny a dodržení teplot, vlhkosti
a ošetřování při zrání sýrů. Takto získané znalosti mohou
účastníci dále uplatnit při výrobě různých druhů sýrů. Pokud však
již veškeré tyto potřebné vědomosti máte, absolvování tohoto kurzu by
pro Vás nebylo přínosné.
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
Dobrý den, v ceně je i ubytování ?
Dobrý de, ubytování máte v ceně voucheru, takže druhý den kurzu můžete ve výrobě pokračovat čilí a odpočatí :) Hezký den, Klára