Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Víkendový kurz domácí výroby sýrů, másla a mléčných výrobků i možnost přespání

4,3 / 5 KOZFARMMAR Bučovice  (mapa) 36 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Benefity
Katka

Dobrý den, v ceně je i ubytování ?

Slevomat.cz

Dobrý de, ubytování máte v ceně voucheru, takže druhý den kurzu můžete ve výrobě pokračovat čilí a odpočatí :) Hezký den, Klára

Hanka Zemanová

Dobry den, mohla bych se zeptat, zda ucastnici kurzu dostanou i nejake navody napr. ohledne teplot atd.? Dekuji.

KOZFARMMAR

Dobrý den,
v ceně kurzu je pro účastníky samozřejmě i výukový materiál s veškerými informacemi o postupech výroby včetně receptur na různé druhy sýrů a mléčných výrobků. Navíc obdrží i certifikát o absolvování kurzu a slevový poukaz na další kurz.

Gwendoline Kosinová

Dobrý den, takže chápu správně, že uvedená informace v nabídce kurzu, že se bude vyrábět i z kozího mléka je špatná? Nerada bych koupila zajíce v pytli, když mám zájem se naučit kozí sýry. Děkuji

KOZFARMMAR

Dobrý den, tato informace zůstala v textu omylem ještě z předchozí akce. Ale na výrobu většiny druhů sýrů (s výjimkou tradičních originálních receptur) lze použít jakékoliv mléko – kravské, ovčí i kozí. Při použití kozího či kravského mléka je tedy technologický postup výroby téměř shodný. Rozdíl u kozího je pouze v přídavku chloridu vápenatého i do nepasterovaného mléka a vyšší účinnosti syřidla.

Jana Neničková

Dobrý den,
z jakého mléka se sýry a vše ostatní vyrábí? Kravského nebo kozího?

KOZFARMMAR

Dobrý den, momentálně je možné vyrábět pouze z kravského, neboť kozy jsou již zasušené. Nové kozí mléko bude k dispozici až po porodech na jaře.

Nicola Kyjevská

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je kurz vhodný i pro pokročilé? Mamka sýry vyrábí už dlouho a třeba by se něco přiučila

KOZFARMMAR

Dobrý den, většinou se kurzu účastní spíše začínající sýraři, kteří obdrží zejména informace o správném technologickém postupu výroby, naučí se vypočítat sílu a dávkování syřidla a vyzkouší si praktickou část výroby různých druhů sýrů i mléčných výrobků. Kurz obnáší hlavně pochopení výroby dle vybraných receptur, teplot při očkování mléka, sýření i dohřívání, měření pH, výrobu a koncentraci solné lázně, lisování sýřeniny a dodržení teplot, vlhkosti a ošetřování při zrání sýrů. Takto získané znalosti mohou účastníci dále uplatnit při výrobě různých druhů sýrů. Pokud však již veškeré tyto potřebné vědomosti máte, absolvování tohoto kurzu by pro Vás nebylo přínosné.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru