Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Zážitková jízda se psím spřežením po Vysočině

4,8 / 5 MIKO KENNEL s.r.o. Počátky  (mapa) 75 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Benefity
Kateřina Abelová

Tak ve slevě píšou nosnost saní 120, takže teď nevím co je správné a navíc moje otázka zněla trochu jinak.

Miko Kennel

Dobrý večer,
na káře máme váhu klienta – ů asi 120 – 130 kg, klienty nevážíme. Na saních je váha nižší – cca. 100 kg.
Na káře není váha rozhodující pro ovladatelnost, ale spíše s ohledem na psy, na pohodu klientů a také proto, aby nebyla jízda v teplejším počasí příliš pomalá.
U saní je váha zvolena nižší kvůli horší ovladatelnosti saní při velkém zatížení , jelikož sáně řídí musher vlastním pohybem a vlastní vahou – asi jako na lyžích. A pokud by vezené osoby výrazně převyšovaly jeho váhu a navíc dva lidé se různě naklání, s ohledem na bezpečnost klientů dva dospělé na saních většinou nevozíme.
Pokud je určen dárek také pro 9-leté dítě, mělo by jet v doprovodu rodiče. Je to outoorová záležitost a jsou různé nepředvídatelné náhody stejně jako ve všech sportech. Myslím, že žena s dítětem, pokud nejsou výrazně obézní, se do saní vejdou společně. Ale to je na posouzení rodičů a mushera na místě.

Kateřina Abelová

Pokud by se 2 dospělí vešli do 120 kg můžou jet? Nebo je to opravdu jen dospělý a dítě?

Slevomat.cz

Saně mají váhové zatížení 100kg a kára 130kg

Miko Kennel

Dobrý den,
pro upřesnění – na saních dva dospělé nedoporučujeme, jelikož saně jsou pak hůře ovladatelné a snažíme se dbát na bezpečnost klientů. Na káře mohou dva dospělí jet, pokud jejich váha výrazně nepřekročí uvedenou váhu (kienty nevážíme), ale psi jsou zejména v teplejším počasí při vyšším zatížení pomalejší a klienti nemají pohodlí. Je lépe se tedy vystřídat.

Z poradek

doporučuji .. splnila jsem si sen..

Miko Kennel

Dobrý večer,
velice Vám děkujeme za příjemné vyjádření. Jsme rádi, když se klientům u nás líbí a snažíme se aby se jim u nás líbilo, i když není sníh.

Magdalena Ouředníková

Dobrý den, chtěla bych zeptat, když to chci pro dva lidi tak musim koupit dva ty poukazy nebo stačí jeden? děkuji

Miko Kennel

Dobrý večer,
záleží na Vás. Pokud chcete jet delší dobu, koupíte si dva vouchery, pokud Vám stačí podělit se o čas jednoho voucheru ( ve větší zimě to doporučujeme choulostivějším klientům), projedete si každý jeden kratší okruh a vystřídáte se. Počkat na sebe můžete ve srubu. Těšíme se na Vaši případnou návštěvu.

šaša

Dobrý den,
píšete, že spřežení je s aljašskými husky, ale na obrázku jsou úplně jiné rasy pejsků. Tak jsem se chtěla zeptat zda je toto spřežení s pejsky co jsou na fotkách a nebo s opravdovými husky.

Děkuji za odpověď.

Miko Kennel

Naši psi jsou tzv. alaskáni, což jsou kříženci aljašských psů – Alaskan husky, s evropskými plemeny – ohaři, pointři, chrti,…, nejedná se tedy o čistokrevné psy a jsou kříženi specielně pro závody psích spřežení ve třídě tzv. otevřených. Nejedná se tedy ani o sibiřské husky, malamuty či samojedy, ani žádné jiné čistokrevné severské plemeno. Proto je každý pes jiný, i když jsou si často podobní. Záleží na tom, kolik % krve mají evropské a kolik severské. Severská jim propůjčuje hustší a delší chlupy, odolnost, vytrvalost, ta evropská ovladatelnost, rychlost a většinou kratší srst.

Vladimír Svoboda

Nechci být rýpavý, ale v popisu je „ustrojení 8 vybraných jedinců saňových psů Alaskan husky“ či „Jen za psího počasí budou husky čekat..“ – Na zobrazených (čekal bych autentických) fotografiích není jediný Husky, nýbrž plemeno Pointer :-)
Jinak zážitek to musí být famózní.

Miko Kennel

Dobrý večer,
na obrázku nejsou sibiřští husky, ale tak zvaní „alaskáni“, což jsou kříženci aljašských psů s evropskými. Nejedná se o plemeno, ale o záměrně křížené psy pro saňové sporty v tzv. kategorii „otevřených“. Pointra nemáme žádného, ačkoliv v tělech některých krev pointrů koluje a mohou mít podobné nosy nebo lehčí stavbu kostry či zabarvení připomínající pointra. Tím, že to jsou kříženci, může se některá vzhledová vlastnost pointra v potomcích projevit, stejně jako se objevují vlastnosi severských psů. Většinou zapřaháme více než 8 psů.

Patrik

Prosím jak funguje to, že se za jízdy můžete střídat? To jeden jede a zbytek běží po svých vedle? :)
Mám 2 děti a manželku, pokud bych do toho šel, tak jsem počítal, že půlka by byla na manželku s dcerou a půlka na syna…sám nemusím :) Jde to?
 Děkuji

Miko Kennel

Dobrý večer,
samozřejmě Vás nenecháme „běžet vedle“. O voucher se s dětmi můžete podělit podle Vašeho uvážení, lze udělat více menších okruhů a můžete na sebe počkat ve srubu. Záleží jen na tom, aby se nadměrně při vezení dvou klientů nazatížila kára nebo aby byly váhově ovladatelné sáně, ale to se vyřeší většinou na místě.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru