Hovězí líčka od Pohlreicha, párky z Davle nebo steak u Štěpána. K těmto gurmánským pojmům, které mají zvuk, lze s klidným svědomím zařadit také dezerty od Ivety Fabešové!
Objednejte si lahodný cheesecake s přídavkem zeleného čaje Matcha, který má takřka zázračné účinky. A to nejen díky tomu, že autorkou receptu i samotného dortu je mladá cukrářka, již znáte například z pořadu Na nože! televize Prima.
Kouzlo zeleného čaje Matcha
S trochou nadsázky se dá říct, že „s matcha tea nebudete macatý“. Obsahuje totiž jedinečnou skupinu antioxidantů nacházejících se pouze v zeleném čaji. Tzv. katechiny pomáhají bojovat proti rakovině a také zpomalují růst tělesné hmotnosti a naopak až 4× urychlují spalování.
Podle nejnovějších studií se Matcha umístila v množství antioxidantů na prvním místě, a to dokonce před takovými rekordmany, jako je granátové jablko či borůvky.
Matcha je také tajnou pomůckou při meditaci budhistických mnichů, protože pomáhá uklidnit mysl, zlepšuje soustředění, paměť i náladu. Kombinace ojedinělé aminokyseliny L-Theanine a kofeinu přináší jasnou a bystrou mysl. Tento stav trvá několik hodin.
Ingredience cheesecaku Matcha:
50 g másla
5 g želatiny
100 g máslových sušenek
300 g mascarpone
80 g cukru
150 g bílého jogurtu
200 ml smetany
3 polévkové lžíce čaje Matcha
Ochutnejte něco nového od uznávané cukrářky, která miluje Francii, ráda vymýšlí nové recepty a na zápěstí má odmalička jizvu od karamelu.