



Zdraví a vitalita ve sklenici: kimchi plné vitamínů, pasta miso i koření luggi
Přehled nabídky















Říká se, že zdraví si za peníze nekoupíš. Objednáním sklenice kimchi mu však můžeš výrazně prospět!
Ochutnejte směs tekutého koření luggi, kořenící pastu miso i korejský zázrak z čínského zelí značky Beavia. Dopřejte svému tělu nálož vitamínů fermentovaným salátem, který nejen výborně chutná, ale také zlepšuje rovnováhu střevní mikroflóry, napomáhá trávení, posiluje imunitu a podporuje kardiovaskulární systém.
Pochutnejte si na klasickém pálivém kimchi, jehož si můžete objednat rovnou 6 sklenic. Na výběr máte také ochutnávkový mix: vyzkoušíte pálivé i nepálivé kimchi, kimchi s jablkem, ječmeno-cizrnové miso i tekuté koření luggi. Obě možnosti zní lákavě? Pak sáhněte po nadupaném mega balíčku plném zdraví, v němž najdete všechny zmíněné dobroty!
![]() |
![]() |
Dobré vědět: Salát si vychutnáte samotný, můžete si ho ale přidat k jakémukoli jídlu nebo si jím zpestřit třeba bagetu.
Zajímá vás příprava kimchi i proces jeho fermentace? Přečtěte si o tomto korejském zázraku víc:
-
Kimchi se vyrábí ručně. Suroviny se kupují od lokálních pěstitelů po dobu sezóny v České republice. Každé čínské zelí projde rukama. Osobně se prohlíží, aby se odstranily nečistoty. Potom se nakrájí, připraví všechny ingredience, naloží, zasype kořením a nechá kvasit. Po několika dnech fermentace je výsledkem křupavý kvašený salát.
Složení je poctivé, v salátu najdete samé dobroty a špetku lásky, jak říkají v Beavia.
-
Proč má sklenice kimchi vypouklé víčko? Proč kimchi bublá?
Kimchi je živé. Obsahuje probiotické kultury, které způsobují bublání Kimchi a nafukování víčka. Po otevření může Kimchi vystoupat nahoru. Otevírejte nad dřezem či talířem. Jedná se o „zeleninový burčák“
-
Mléčné kvašení patří mezi nejstarší formy úpravy a uchovávání potravin mimo vegetační období. Jde o přirozený důsledek činnosti 3 druhů přátelských bakterií, jež vytvoří kvalitní prostředí s potřebnou pH (kyselost), díky které se mění obsah cukrů a škrobů. Fermentovaná potravina je nutričně hodnotnější než její původní složky a svou kyselostí je blíže pH přirozenému pro zažívání. Činnost probiotických bakterií tímto ušetří práci při trávení a tělo může energii použít na jiné procesy. -
Jde o živý organismus přidávaný do potravin, který příznivě ovlivňuje zdraví zlepšením rovnováhy střevní mikroflóry. Probiotické saláty, jež postoupí proces fermentace, jsou na světě tisíce let a jsou součástí jídelníčku všech kultur. Typickým příkladem probiotika je jogurt. U zeleniny, kterou jsme vypěstovali na zahrádce, není třeba probiotické kultury při výrobě pokrmů přidávat, protože je jejich povrch těmito bakteriemi pokrytý zcela přirozeně. Při přípravě fermentovaného jídla můžeme buď nechat rozrůst kolonie, které se na zelenině přirozeně nachází, nebo dodat koupenou startovací kulturu.

Kořenící pasta miso
Dejte vašemu stolování tu správnou šťávu! Vyzkoušejte přirozeně fermentované, vyzrálé ječmeno-cizrnové miso v bio kvalitě, které je perfektním pomocníkem při dochucování vašich jídel. Pasta se navíc vyrábí bez konzervačních látek a barviv.
Tip: Miso vyniká zejména jako polévkový základ, kdy dokonale nahradí bujón.
Tekuté koření luggi
Uvařené omáčce stále něco chybí, ale už nevíte, čím ji dochutit? Sáhněte po tekutém koření luggi, které se vyrábí v bio kvalitě 6měsíční fermentací přirozeně bezlepkových surovin – lupiny a ovsa. Koření je plné užitečných vitamínů a minerálů, vhodné i pro vegany a navíc bez konzervantů, barviv, umělých sladidel nebo přidaných zvýrazňovačů chuti.
Tip: Luggi se skvěle hodí k dochucení polévek, omáček, salátů, masa, či ryb. Ve vaší kuchyni nahradí sójovou omáčku či maggi.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Výrobek nelze vrátit v zákonem stanovené lhůtě 14 dnů, jelikož se jedná o potravinu podléhající rychlé zkáze. Více naleznete v obchodník podmínkách obchodu.