Co se v kurzu naučíte, v troubě jako když najdete.
Naučte se péct křupavý domácí kváskový chléb, kremrole jako z cukrárny nebo od babičky a svěží jahodové dezerty z celého světa podle rad francouzského cukráře na online kurzech Sweet Flow. Xavier Carchenilla procestoval svět a působil ve vyhlášených restauracích, cukrárnách i pekárnách v Paříži, na Novém Zélandu i v Praze. Díky němu se i vy stanete mistry domácího pečení! Stačí vám k tomu jen správný online kurz. Tak si zavažte zástěru a jde se na to!
Dobré vědět: Že si z kurzu odnesete samé osvědčené tipy, o tom nemusíte pochybovat – cukrář Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, který má za sebou mnoho zkušeností.
Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, tatínek tří dětí a spoluzakladatel sladkého projektu online kurzů pečení a cukrařiny Sweet Flow.
Xavier Carchenilla je známý pâtissier, žil ve španělsko-francouzském prostředí. Ve Francii je gastronomie a cukrařina obdivovanou disciplínou, a tak není divu, že se chtěl cukrářem stát už odmala. Vyhlédl si známou francouzskou školu gastronomie a jeho dráha začala.
Kdo ochutnal jeho croissanty, dezerty a pečivo ve vyhlášených pražských podnicích, už ví, jaká se v nich nachází hloubka znalostí, zkušeností a vášně. Jako profesionální cukrář započal svou dráhu hned po specializovaných studiích cukrařiny ve Francii a ve Španělsku před více než 20 lety. Své pevné základy pak prohloubil v Michelin restauracích, v luxusních hotelech, známých cukrárnách a pekárnách ve Francii, Španělsku, Londýně, na Novém Zélandu a v Čechách působil ve významných podnicích (Cukrárna Myšák, Café Savoy, Terasa u Zlaté studně, Hotel Hilton, Céleste v Tančícím domě). Nyní učí základy cukrařiny všechny nadšence ve vzdělávacím projektu, vede také živé kurzy a školí ve firmách a na středních školách.
|
Kurz Jahodové dezerty
Kurz je postaven na zajímavých technikách cukrařiny (snadných i náročnějších) s nejoblíbenějším ovocem v dezertech: jahodami. Tak vznikly lekce o jahodách a nejen o nich. Takový svižný cukrářský trénink pod vedením francouzského cukráře. Čekají vás tradiční jahodové recepty, které obletěly svět: fraiser, trifle, sabayon.
Kurz Kváskové pečení
Pečení chleba, to není jen trend… Kváskové pečení je chutné, zdravé a praktické. V kurzu se naučíte založit a vykrmit kvásek, který vám poslouží jako základ na několik skvělých receptů. Seznámíte se s různými technikami pečení chleba a díky kvásku získáte v kuchyni další rozměr. Možná ani netušíte, co vše se z něj dá péct. Není to jen o chlebu, kurz vás seznámí i s dalšími recepty.
Kurz Základy listového těsta a české kremrole
Chcete se pochlubit rodině či přátelům s křehkými českými kremrolemi? Jako od babičky?! Jako z cukrárny?! Láká vás naučit se pravou techniku listového těsta, kterou znají světoví cukráři? Pak je tento kurz přímo pro vás.