Původní již ukončená nabídka

Celodenní baristický kurz pro milovníky kávy, začátečníky i zkušené baristy

4,7 / 5 Barstars.cz Praha - Smíchov  (mapa) 111 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Barstars.cz

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

Byla zde zajímavá teoretická i praktická část. Prezentující věděl o čem mluvil a byl velice…

Milan
Varianty (1)

„Co je nejlepší k šálku kávy? Další šálek.“ Henry Rollins

Chcete se naučit, jak správně připravit kávu? Udělejte si den volna a vyrazte na celodenní školení o kávě, které je určené jak pro začátečníky, kteří se o kávě chtějí dozvědět více, tak pro začínající baristy či budoucí zakladatele kaváren.

Kapacita kurzu je 7 osob, minimální počet účastníků pro konání jsou 4 lidé. Kurz se koná dle domluvy a trvá cca 6 hodin.

Kurz se skládá z teoretické a praktické části:

Teoretická část:

Praktická část:

Školitelka Dita Hanudelová

Kurzem vás provede milovnice kávy, profesionální baristka a latté art umělkyně Dita Hanudelová. Stala se baristkou se specializací na latté art. Už 10 let pracuje v gastronomi v oboru baristiky, zkouší nové trendy nápady v oblasti kávy. Své zkušenosti a znalosti nasbírala na několika kurzech, které absolvovala u České barmanské asociace, při vedení několika podniků i realizaci vlastního projektu.

Ještě dokonalejší káva

Na kurzu budete pracovat s novým zdatným pomocníkem, tzv. bezednou pákou Naked Portafilter. To je v podstatě speciálně upravená páka bez odtokových žlábků, kterými běžně káva vytéká. Ta se pak do šálku dostává celou spodní částí skrze sítko.

S bezednou pákou káva teče přímo do šálku. Po cestě se tak setká jen s malým množstvím kovu. Protože chybí odtokové žlábky, barista nemusí řešit výkyvy teplot způsobené horkým či studeným kovem. Taky si může být jistý, že nikde nezůstává olejovitý povlak po předchozí extrakci. Co z toho všeho plyne: barista může mít dvě různé kávy na mlýnku a jejich chutě se vzájemně nemíchají.

Tip: Víte už o kávě dost? Darujte kurz jako dárek jinému kávomilovi. Z akademie vám rádi zašlou dárkový poukaz s otevřeným termínem.

Alergeny
1

Obiloviny obsahující lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2

Korýši

a výrobky z nich

3

Vejce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnice olejná (Arašídy)

a výrobky z nich

6

Sójové boby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mléko

a výrobky z něj

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9

Celer

a výrobky z něj

10

Hořčice

a výrobky z ní

11

Sezamová semena (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13

Vlčí bob (Lupina)

a výrobky z něj

14

Měkkýši

a výrobky z nich

Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru