Zatímco tu nejlepší svíčkovou vás nejlíp naučí maminka či babička, na japonské pochoutky to chce někoho povolanějšího.
Lukáš Neckář se jídlu věnuje přes 17 let, za tu dobu pracoval i pro věhlasný hotel Intercontinental nebo síť Ambiente či Sushitime. Už celou dekádu své zkušenosti navíc předává dál v Chefparade – největší škole vaření ve střední Evropě. A krom toho pořádá ve své vlastní firmě Colorsushikurzy přípravy sushi pro veřejnost. Tak se do jednoho z nich zapište a staňte se pod jeho vedením pravým japonským mistrem.
Tip: Pokud se o Lukášovi chcete dozvědět víc, pusťte si jeho minutové recepty na sushi, v létě ho pak určitě uvidíte na některém food festivalu.
Během 3hod. lekce se naučíte připravit maki, uramaki i nigiri sushi, konkrétně stihnete připravit 50–80 kousků. Co nesníte na místě, to si odnesete v krabičce s sebou domů. Rýži, okurku, avokádo a další dobroty budete přitom balit do designové řasy nori, která je ve světě naprostým unikátem, takže se svými výtvory neváhejte pochlubit příbuzným.
Dobré vědět: Kromě kurzů pro dospělé jsou vypisovány i ty pro děti – při těch si malí kuchaři a kuchařky nejen připraví své dost možná vůbec první sushi, ale ještě si zatancují na diskotéce v parádním klubu v samém centru Prahy.