O svatém Martinovi se toho moc neví. Prý je to ale výborný kuchař.
Ke svátku svatého Martina posvícenská hostina prostě patří. Den v kuchyni kvůli ní ale trávit nemusíte – stačí kdykoli od 11. do 20. listopadu zajít do restaurace Na Farkáně. Najdete ji v Radlicích a její návštěvu můžete spojit s výletem na Děvín. Dobré jídlo a krásný výhled na Prahu? To zní jako skvělý den!
Až pod nos vám v téhle útulné staročeské hospůdce naservírují čtvrt husičky s knedlíkem a červeným zelím. Po ní si pochutnáte na bramborových šuláncích s povidlovou omáčkou. Pamatujete si na ně ještě? Nejspíš je dělávala i vaše babička.
K pití si budete moct přiobjednat svatomartinské pivo nebo víno, rozhodně tedy nebudete hodovat s vyschlým hrdlem. Na čepu mají Pilsner Urquell nebo pivo z malých rodinných pivovarů.
„Krásná restaurace, dokonalý servis, dobrá husička a šulánky. Pivo moucha též dokonalé.“ (Ludvík, 11/2019)