„Bezpochyby jižní svah, vůně svěží, ovocná, chuti vysoce extraktivní, v koncovce kořenité, opravdu plná chuť připomínající zrání mandloně, pod kterou se pasou jednorožci…“ Podobnou poezií svedete kohokoliv.
Dáte si rádi skleničku dobrého vína, ale při výběru občas tápete?
Zapište se do kurzu Domácí sommelier v Institutu
kávy a vína Mlsoun ve vinárně Boromeum a naučte se jak
správně vína rozeznávat, jak je hodnotit, vybírat
a nakupovat.
Zkušený sommelier Petr Kupček vás během jednoho
odpoledne seznámí s nezbytnými základy a jako správný vinař vám dá
okoštovat několik vzorků. Praxí se totiž člověk učí nejlépe.
Kurz vám poskytne ucelené vědomosti o víně a hodí se začátečníkům i pokročilejším včetně personálu
vinoték. Až si příště půjdete vybrat víno, budete působit jako
profesionál a zajisté vyberete to nejlepší.
Odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
Jak správně vybírat a nakupovat víno
Vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
Degustace vín a základy snoubení vín s jídlem
Jak je hodnotit
Základní sommeliérské znalosti a další
Získáte znalosti o vinařských zákonitostech jednotlivých zemí,
osvojíte si základy technologie vína i základní sommelierské dovednosti.
Nejpříjemnější částí je degustace, při které poznáte snoubení vín
s jídlem. Připraveny budou sýrové mísy, pečivo i karafa vody. Na konci
kurzu dostanete certifikát o absolvování.