Česká přírodní pesta a tapenády z česneku, bazalky, rukoly, rajčat i chilli

Varianta: Podívejte se na dalších 10 variant
Bazalkové pesto, 100 g

V ceně varianty:

Bazalkové pesto

  • Objem: 100 g
  • Země původu: Česká republika
  • Minimální trvanlivost: 18 měsíců
  • Složení: bazalka min. 29 %, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madle min. 12 % , pinie min. 6 %, umeocet, 100% citronová šťáva
  • Alergeny: ořechy
  • Upozornění: Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní. 

Doručení:

Osobní odběr Zásilkovna (2381 poboček)
49 Kč (4 prac. dny)

PPL
90 Kč (4 prac. dny)

Doručuje obchod:

Bez konzervantů, aromat, lepku i GMO
České a přírodní produkty

Vybrat variantu

Jak hladoví Italové zdraví své drahé polovičky po příchodu domů? Pesto presto!

Ověřte si, že jídlo může být chutné, zdravé a zároveň nápadité, jednoduché a bez chemie. Jak? S pomocí pest a tapenád, které nadchnou masožrouty, vegetariány i vegany. Pesto z jaké bylinky byste nejraději ochutnali vy?

Jaké dobroty máte na výběr?

Pesto z dýňových semínek má velmi intenzivní chuť a vůni po pražených semínkách. Pro svou výraznou chuť se hodí do polévek, pomazánek a různých rýžových pokrmů typu rizoto. Dále i při grilování ryb např. pstruha nebo různých mas, na přírodní řízky apod Pro vegetariány orestovat s tofu, temphem, kuskusem či pohankou. 

Libečkové pesto v kombinaci se sušenými rajčaty San Marzano je výborný společník ke grilovanému masu, topince nebo jen tak na čerstvý chléb. Kdo chce, může i klasicky do těstovin. Moc dobré je také třeba přimíchané do rýže, pohanky nebo luštěnin. Rajčata San Marzano jsou vyhlášená svou červenou barvou a výraznou chutí, mají málo semínek, pocházejí z okolí sopky Vesuvu, kde jsou pro ně skvělé podmínky, které vytváří jejich nezaměnitelnou chuť.

Mandlové pesto je jemné chuti, milovník mandlí ocitne se v mandlovém ráji. Mandlovépesto je výborné k těstovinám, nokům, rýži, grilované zelenině, případně do salátu. Své uplatnění najde při přípravě ryby a krůtích plátků, kdy při zapečení vytvoří křupavou krustičku.

Pesto z medvědího česneku můžete použít klasicky do těstovin, nicméně najde uplatnění třeba v polévkách, salátech, nádivkách nebo k potření rozpečeného pečiva či třeba k sýru či klobásce. Velkou delikatesou je kombinace se pstruhem, a když není pstruh tak třeba na plátek drůbežího nebo vepřového masa.

Pesto ze sušených rajčat San Marzano je variace na tradiční bazalkové téma. Skvělé propojení sladkoslané chuti je absolutně báječné a delikátní. Ideální je na topinky, jednohubky, bruschetty nebo k naplnění toustů. V teplé kuchyni může být použito do zeleninových polévek, těstovin, rýže, ale též při nakládání masa na grilování (zapečení).

Rukolové pesto je krásně křupavé např. v těstovinách a najde uplatnění s noky, grilovanou zeleninou, kuskusem, rýží, pohankou. Skvěle se roztírá na rozpečenou bruschettu, kterou můžete různě ozdobit rajčaty, olivami, prosciuttem – podle vaší fantazie, chutě a také co najdete doma ve spižírně. Moc dobré nejen pro vegetariány jsou např. cuketové, mrkvové tagliatelli s rukolovým pestem. 

Chilli papričky v olivovém oleji jsou pikantní doplněk v kuchyni pro všechny, kteří mají rádi ostřejší jídla nebo si je tímto způsobem rádi přiostří. Chilli papričky v olivovém oleji uplatníte jak ve studené, tak teplé kuchyni dle chuťových potřeb a zvyklostí. Olej je výborný na pokapání sýra, steaků nebo můžete přimíchat do rýže, těstovin, bulguru, pohanky apod. Čemukoliv dodá příjemnou pikantnost.  Dá se dobře dávkovat, záleží jakou ostrost máte rádi.

Pasta z červených chilli papriček Habanero v kombinaci se sušenými rajčaty je výborným společníkem při stolování. Každému kdo má rád zajímavou a pikantní chuť. Můžete ji přimíchat do rýže, těstovin, kuskusu, pohanky. Dále je výborná do jemných krémových polévek, kterým dodá příjemně hřejivou chuť a barvu. Pro masožrouty k steakům, přírodním plátkům nebo můžete přimíchat do šťávy, omáčky, guláše apod. Pasta z červených chilli Habanero je krásná a chuťově lahodně zahřívací.

O společnosti Hradecké delikatesy

Veškeré úsilí zaměřují na kvalitu a chuťovou vyváženost výrobků. Delikatesy jsou vyráběny z přírodních surovin, bez zbytečné chemie. Vše se vyrábí ručně a především srdcem. Vyrábí se podle originálních receptur, u kterých dbají na vhodné kombinace bylinek a koření tak, aby byly chutné, a zároveň i zdravé. Ačkoliv mají v nabídce několik názvem obecně známých produktů, vždy se jedná o vlastní pojetí výsledné chuti.  

Adresa pro případné vrácení zboží:

Hradecké Delikatesy s. r. o., Kalendova 879, 500 04 Hradec Králové

Další informace

Upozornění

...

Benefity

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

95 Kč
od 79