Jaké tajné koření používají kuchaři restaurace Oblaca? Dechberoucí výhled na Prahu!
Jste vášniví gurmáni, rádi zkoušíte nové chutě a poznáváte
i méně tradiční pokrmy? A rádi si kulinářské
zážitky okořeníte netradičním, ale špičkovým
prostředím? Pak jste v restauraci Oblaca na Žižkovské věži na té správné adrese.
Šéfkuchař Tomáš Lachman pro vás sestavil výjimečné degustační menu
o 5 chodech, mezi kterými nechybí lanýžové noky, losos
s koprovou espumou, jelení hřbet s vanilkovou polentou nebo mascarpone s jahodovým kaviárem. To vše doprovodí signature
cocktail a dechberoucí výhled na Prahu, neboť stolovat
budete v 66 metrech nad zemí.
Oblaca Diamond Dva druhy ginu, indický pepř a sloe gin ve spojení s třešňovým
bitterem, společně evokují ve sladce-hořkou jemnost a originální chuť.
Objevte to, co se skrývá v truhle, ze které se line oblak kouře.
Lost Cargo
Odhalte v kouři zahalený příběh sahající ke břehům Skotska. Koktejl
typu Old Fashioned na bázi české single malt Gold Cock s třešňovou
esencí.
Ruby Face
Vydejte se s námi až na Rapa Nui. Sladko kyselý drink s portským vínem a čerstvými malinami, doplněný dřevitým a květinovým charakterem koňaku a sladkostí Amarreta. Tropická limeta rozvíří celkovou chuť v ústech.
Lord J. W. Bedford
Koktejl jako pocta tradici „čajů o páté“. Osobitá elegance, kterou
propůjčuje 12yo Johnnie Walker Black Label, a jemnost červeného Vermouthu se snoubí s něžně hořkým Fernetem. Vychutnejte si „čajový šálek“
s příchutí historie a naší domácí čokoládkou, nejen jako sladkou
tečku po večeři.
Becheroni
Výraz progresivní mixologie v praxi. Prim zde hraje kořeněný výraz
české Becherovky, směs vermutů Lillet, Campari Bitter a rychlá infuze
v sifonové láhvi pomocí CO2.
Fairy Tale
Není vše tak, jak se z počátku může zdát. V první chvíli horký
koktejl na bázi venezuelského rumu. Vzápětí pohádkově sladká vůně a hřejivé pohlazení chuťových smyslů. Venezuelský rum, infuzovaný medem,
skořicí a citrusovými kůrami způsobí, že se budete cítit jako
v pohádce.
Tip na dárek: Voucherem na toto menu potěšíte každého
milovníka skvělého jídla. Uvidíte, jak mu už při čtení jednotlivých
pokrmů budou nadšením svítit oči.
TopLife Czech
Restaurace je oceněna 3 zlatými lvy v TopLife, což je
prestižní a hlavně objektivní hodnocení, které posuzuje jak podávané
jídlo, jeho kvalitu a originalitu, tak obsluhu a prostředí restaurace. Tři
lvi jsou zárukou setkání s vrcholnou podobou gastronomického umění
šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a skvělé
atmosféry restaurace.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.