Bezlepkové oříškové mouky: skvělý základ do raw dortíků i vánočního cukroví

Je nám to líto, ale nabídka už vypršela. Její detail si můžete prohlédnout níže.

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku
Varianta:
Arašídová mouka – 1000 g
Ukončeno
69 Kč
4640 zákazníků
Nakupte nad 2 000 Kč z Oříškov.eu a využijte dopravu zdarma!

V ceně varianty:

Arašídová mouka – 1000 g

  • 100 % mleté arašídy loupané pražené
  • Balení: 1000 g 
  • Vhodné pro bezlepkovou dietu
  • Hrubost mletí: 0,5–2 mm
  • Země původu suroviny: Argentina
  • Vyrobeno v ČR
  • Minimální trvanlivost do: 04/2019 a delší

Upozornění:

  • Maximální hmotnost 1 objednávky je 10 kg.
  • Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů

Na jedno poštovné můžete objednat povolený počet kusů od každé varianty ze všech aktuálních akcí obchodu Oříškov (akce zde).

Doručení:

Osobní odběr Zásilkovna (1468 poboček)
49 Kč (6 prac. dní)

Česká pošta
79 Kč (6 prac. dní)

PPL
72 Kč (6 prac. dní)

DPD
149 Kč (6 prac. dní)

Doručuje obchod:

ALIKA a.s.
www.oriskov.eu
prodej@alika.cz
+420 582 373 667
Zdravá a chutná alternativa běžné mouky
Zdravá a chutná alternativa běžné mouky
Obsahují minerální látky, vitaminy a zdravé tuky
Obsahují minerální látky, vitaminy a zdravé tuky
Tisíce spokojených zákazníků
Tisíce spokojených zákazníků

Upečte si vánoční cukroví z oříškové mouky a nechte kolovat.

Všichni budou mrkat, jak snadno se v kuchyni obejdete bez klasické mouky. A ta vůně oříšků, tu si budou pamatovat ještě dlouho.

Recepty na vánoční cukroví

Ořechové kostky bez mouky a cukru

Zdravá alternativa vánočního cukroví, ve kterém není žádný přidaný cukr, tuk ani mouka, jen sušené ovoce, oříšky a semínka. A v tomhle případě rozhodně neplatí, že zdravé není dobré. Je to totiž přesně naopak.

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Počet porcí: 30–40 kousků (záleží, na jakou velikost budete krájet)
  • Obtížnost: lehké

Ingredience:

  • 20 g nadrceného lněného semínka – zalijte 50 ml vody a nechejte 10 minut nabobtnat
  • 140 g lískooříškové mouky ALIKA
  • 80 g datlí bez pecky
  • 130 g jablečného pyré (pokud je domácí, je to bezva)
  • 90 g kokosové mouky ALIKA
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mleté vanilky nebo vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 100 g rozinek
  • 100 g pekanových ořechů (můžeme zaměnit za vlašské)
  • 50 g sušených brusinek

Postup:

Lískooříškovou mouku vložte do mixéru a zapněte jej. Potom postupně přidávejte další ingredience: len, datle, jablečné pyré, kokosovou mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a vanilku. Vše rozmixujte a přidejte rozinky, brusinky a ořechy (to vše nasekané jen nahrubo, aby v cukroví zůstaly kousky). Hmota musí být rovnoměrně promíchaná, takže ji ještě po vyndání z mixéru prohněťte rukou. Pekáček (cca 30 × 20 cm) vyložte pečicím papírem a hmotu do něho natlačte. Pečte při 190 °C asi 20 minut. Nechte mírně vychladnout a nakrájejte.

Kořeněný vánoční oříškovo-čokoládový dort

Vánoční dort inspirovaný dortem Gianduia, specialitou italského regionu Piemont. Dort voní oříšky, čokoládou, kořením, je hříšně dobrý, obsahuje minimum cukru a jako bonus je bezlepkový.

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Počet porcí: 10–12
  • Obtížnost: lehké

Ingredience a postup:

  • Vyšlehat:
    • 6 žloutků
    • 90 g třtinového moučkového cukru ALIKA
  • Rozpustit:
    • 250 g másla
    • 100 g čokolády s obsahem kakaa 70 %
    • 100 g čokolády s obsahem kakaa 60 %
    • Přidat 3 polévkové lžíce rumu
  • Ušlehat sníh:
    • Z 6 bílků
  • Smíchat:
    • 250 g lískooříškové mouky ALIKA s půlkou lžičky mleté skořice a špetkou mletého hřebíčku a špetkou soli

Suchou směs smíchejte s vychladlou čokoládovou směsí a vyšlehaným žloutkem s cukrem. Opatrně vmíchejte sníh z bílků. Ihned dejte do dortové formy o průměru 23 cm vyložené po dně pečicím papírem. Povrch uhlaďte a pečte na 180 °C po dobu 35–40 minut nebo do doby, než je dort uprostřed pevný a vytažená špejle čistá. Dort nechte vychladnout na mřížce a po vychladnutí příborovým nožem objeďte po obvodu, aby se dort uvolnil od formy. Poté dort vyjměte.

Servírování:

Po vychladnutí lijte na dort po obvodu čokoládovou ganache a dejte dort chladit do lednice minimálně na 8 hodin. Před servírováním dort uprostřed ozdobte kopcem vyšlehané šlehačky bez cukru. Pokud se vám ještě chce, můžete k čokoládovému dortu vyrobit pomerančovou omáčku, která mu dodá punc vánočního luxusu.

Čokoládová ganache:

  • 100 ml 33% šlehačky 
  • 100 g hořké čokolády

Dejte suroviny do mikrovlnné trouby nebo nad páru ohřát až do doby, než se čokoláda rozpustí. Přidejte ¼ lžičky mleté skořice. Metlou vymíchejte dohladka a nechte vychladnout.

Pomerančová omáčka:

  • Vymačkaná šťáva ze dvou pomerančů 
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 3 polévkové lžíce pomerančového likéru (pokud ho nemáte, můžete nahradit rumem)
  • Oříšek másla

Pomerančovou šťávu s cukrem svařte. Až šťáva trochu zhoustne, přidejte máslo a ještě chvilku povařte. Odstavte a přidejte alkohol. Nechejte vychladnout a podávejte s dortem.

Upozornění:

  • Maximální hmotnost 1 objednávky je 10 kg.

Na jedno poštovné můžete objednat povolený počet kusů od každé varianty ze všech aktuálních akcí obchodu Oříškov (akce zde).

Adresa pro případné vrácení zboží:

ALIKA a.s., Čelčice 164, Čelčice 798 23

Obchodní podmínky prodejce

Kalkulace ceny

Hodnocení podniku

Miluše

– oříškové mouky nejsou jinde k sehnání, rychlé doručení, solidní cena

Jana Marie

Mouky jsou velmi jemně namleté, dobře se s nimi peče.

Pavlína

Spokojenost s kvalitou, rychle dodani

Anonym

Super ☺