Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Malování na smaltovaný čtvrtlitrový plecháček: modrý nebo krémový

4,9 / 5 Smaltérie Praha - Malá Strana  (mapa) 604 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Děti
Benefity
Tereza

Dobrý den, jak je to prosím se zdravotní nezávadností, respektive případným uvolňováním těžkých kovů? Tento problém je často zmiňován v souvislosti s (dětským) obrázkovým porcelánem, tak mě zajímá, jak je to v případě smaltovaného nádobí. Děkuji moc za odpověđ.

Edit: Ještě jsem na to téma googlila a paradoxně mi hned vyjel odkaz, že vaše firma měla s výše uvedeným před 12 lety vážný problém. Viz http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/ministerstvo-zdravotnictvi-varuje-pred-smaltovanym-nadobim/ . Můžete garantovat, že dnes už je to v pořádku? Ještě jednou díky!

Smaltum

Dobrý den, díky za Váš dotaz. Na trhu jsme s našimi výrobky přes 20 let, kontrolovány jsou pravidelně a kromě jedné Vámi zmíněné série od zahraničního dodavatele před 12 lety jsme nikdy žádný problém se zdravotní závadností neměli. Šlo o to, že zdravotní testy se během času zpřísňují a výrobce se včas nepřizpůsobil nové metodice testování. Vadnou sérii jsme mu vrátili, od té doby jsme polotovary nechali testovat několikrát, činíme to průběžně a pravidelně a již nikdy k žádnému negativnímu překročení hodnot nedošlo. Jak jste sama zjistila, zdravotní nezávadnost výrobků je v celé Evropské unii pečlivě zkoumána a monitorována a případná rizika publikována, což je samozřejmě správné. Dokazuje to mimo jiné Vámi nalezený 12 let starý článek. Polotovary hrnečků bereme jen od prověřených výrobců, kteří se prokazují příslušnými certifikáty a pro jistotu je necháváme testovat i sami. Smalt bereme pouze od české firmy Mefrit, určený přímo pro nádobí a rovněž disponuje příslušnými certifikáty o zdravotní nezávadnosti. Navíc pro jistotu používáme výhradně polotovary s bílým vnitřkem a tmavým okrajem, tedy částmi které přicházejí do přímého styku s potravinami a lidským tělem, abychom minimalizovali případné riziko. Rovněž nedoporučujeme barevnými (zejména červenými a oranžovými) smalty dekorovat tyto části výrobků, pokud se mají skutečně používat na jídlo a pití. Po práci se smaltem všem doporučujeme umýt si řádně ruce a zejména děti hlídáme, aby nedopatřením nepožili větší množství smaltu. Bezpečnost a zdravotní nezávadnots tedy bereme opravdu vážně. Ve smaltech, zvláště jasně červených totiž stopové množstní těžkých kovů je, ale jak jsem psal výše, normy se stále zpřísňují a výrobci jsou pod přísnou kontrolou a musí si poradit. Zatím se to daří. Po vypálení navíc smalt zesklovatí a pevně se spojí s polotovarem. Není-li tedy výrobek hrubě mechanicky poškozen, nelze smalt zpětně z výrobku oddělit. Při testování se výrobky několik desítek hodin louhují v kyselinách a pak se kontroluje výsledný výluh, což jistě mnohem „drastičtější“ než běžné užívání a přesto testy zatím vždy dopadají dobře. Mám tedy za to, že cestou do dílny v centru Prahy se z automobilových splodin nadýcháte daleko více težkých kovů, než se kdyby jste vypili všechen smalt co v dílně máme. Zkoušet to však nedoporučuji :-). Vaše smaltérie.

Tereza

Mockrát děkuji za vyčerpávající odpověď! :-) Krásný den.

Jitka

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda je možnost že by malovalo najednou 12 lidí? Libilo by se mi to jako součást našeho teambuldingu…Děkuji

Smaltum

Dobrý den, kapacita naší je 20 osob, takže 12 lidí najednou není problém, jen je potřeba udělat rezervaci včas, aby bylo místo.

Katka

Dobry den, dcerce budou v listopadu dva roky, s asistenci malovat stetcem zvladne, tak si myslim, ze by to mohlo byt i pro ni (pokud by Vam tak male dite nevadilo)… Ale chci se zeptat, jestli jsou ty barvy pred vypalenim omyvatelne (z ditete) a vypratelne? Popripade mate nejake zasterky pro deti?

Smaltum

Dobrý den, smalt je de facto skleněný prášek, takže po zaschnutí lze snadno odrolit. Občas po některých barvách zůstane drobná skvrna, se kterou si většinou snadno poradí pračka. Dobrou zkušenost mám taky s kartáčem a mýdlem s jelenem. V dílně jsou k dispozici jak bavlněné zástěry pro dospělé a větší děti (ze kterých ty skvrny pravidelně úspěšně dostávám) tak polyesterové pro malé děti – ikeácký model s dlouhými rukávy, které spolehlivě pokryjí celou horní polovinu těla. Na oblyčej, vlasy a ruce dítěte tu máme umyvadlo s teplou vodou, zásobu mýdla a ručníky, takže jediný smalt, který si od nás odnesete by měl být jen na Vašem novém krásném hrnku. Děti u nás malují často, máme rodinné oslavy, návštěvy škol, školek. Občas je to trochu masakr, ale ta dětská radost a nadšení stojí za to. Dílnu uklízíme přes hodinu každý den, takže jsme už na ledacos zvyklí a pár kapek smaltu na podlaze a zařízení nás moc nerozhodí. Nejmladšímu tvůrci byly cca 3 týdny, takže dvouleté to určitě s asistencí zvládne. Budeme se těšit. Vaše smaltérie.

Kristina Vaňková

Dobrý den,chci se zeptat zda ne prodloužíte termín vyuziti. Rada bych vouchery věnovala jako dárek k Vánocům. Děkuji za odpověď.

Slevomat.cz

Dobrý den, Kristino, děkujeme za Váš zájem :-) Prozatím takovou informaci nemáme. Můžete si nastavit upozornění na nové nabídky obchodníka a tak Vám případná další akce neunikne. Pěkný den

Smaltum

Dobrý den, uvažujeme, že před vánoci akci ještě zopakujeme. Záleží na odezvě této akce a stavu zásob polotovarů. Kromě rady od Slevomatu, aby jste si nastavila naše sledování Vám ještě mohu nabídnout možnost zakoupit vouchery na Vánoce od nás v dílně. Není na nich omezení jen na konkrétní hrnky, ale zase nejsou v akční ceně jako na Slevomatu. Hezký den. Vaše smaltérie.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru