Chocolate Monkey vznikla na místě, kde prý kdysi ve stejné budově
fungovala manufaktura na čokoládu. Traduje se, že jeden prohnaný obchodník
poslal svého opičího špeha, aby se vplížil oknem dovnitř a ukradl svitek
s postupem přípravy té nejlahodnější čokolády. Šimpanzovi se však
v manufaktuře zalíbilo natolik, že už z ní nikdy neodešel a stal se miláčkem všech čokolatiérů.
Čokolatiérka Michaela Wlosoková se rozhodla navázat na tradici a dnes
lidem z celého světa všech věkových kategorií odtajňuje zákonitosti
tohoto dávného řemesla. Účastníci workshopů, které se konají denně, a to hned čtyřikrát, si během devadesáti minut vyrobí svou vlastní
čokoládu. A nejen to. Dozví se, jak taková čokoláda vzniká od semínka
kakaovníku až po lahodnou tabulku čokolády.
Hlavním cílem Michaely je, aby se lidé u workshopu jak něco nového
dozvěděli, tak hlavně pobavili. Motivuje nové čokolatiéry k tomu, aby
beze studu ponořili do čokoládové hmoty prst a nebáli se ho olíznout, aby
se od čokolády bez okolků zamazali, aby jim ukáplo tady a támdle. Navíc je
povoleno neomezené mlsání čokolády, kterému málokdo odolá a to je
dobře, protože přesně o tom by workshop měl být. O radosti z výroby
vlastního kousku, dobré náladě z konzumace kvalitní čokolády, při které se v těle zvyšuje hladina hormonu Fenylethylaminu, kterému se přezdívá „droga zamilovaných“, spontánnosti a fantazii, jak si kdo
ozdobí svůj čokokousek.
|