Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Čerstvé chlazené mořské ryby: tuňák, mořský vlk či pražma královská

4,8 / 5 Rybárna Beroun Beroun  (mapa) 11 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Rybárna Beroun

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

Rybarnu doporucuji, ochotny personal a vyborne cerstve ryby.
Ryby zde nakupujeme velice casto…

Hana
Varianty (4)

Rybáři, rybáři, rybičky jedou…

Vyzvedněte si čerstvé chlazené ryby v Rybárně Beroun, kde si můžete vybrat ze tří druhů mořských ryb a zpracovat je podle svých možností, chuti nebo nálady.

Ryby jsou nejen chutné, ale i zdraví prospěšné. Obsahují totiž vysoké koncentrace živin, kterých má většina lidí nedostatek, jako například vysoce kvalitní bílkoviny, jód a různé vitamíny a minerály.

Na výběr je:

  • Pražma královská

Jemné maso s vynikající chutí obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Příprava je rychlá a snadná, je však třeba počítat s menší pevností masa a při vaření či přípravě v páře používat nízkou teplotu. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče v krustě ze směsi mořské soli, bílků a koření, což jsou spolehlivé postupy, při nichž se maso nerozpadne. 

  • Mořský vlk

Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií (97 kcal/100 g), obsahuje však množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu. K dispozici je po celý rok (hlavní sezona trvá od března do prosince), ale stejně jako jiné mořské ryby bývá nejchutnější v zimě. Zvlášť šetrnou přípravou je pečení ryby se šupinami v solné krustě. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého vína.

  • Tuňák žlutoploutvý

Hejnovitá ryba, známá po celém světě, v gastronomii se používá především při výrobě sushi. Tuňák je oblíbený také samotný za syrova, třeba jen se sójovou omáčkou, což je pokrm známý jako sashimi. Dále se z tuňáka připravují klasické steaky, přičemž musíte dbát (zvlášte u vrchní části ryby, která není tučná) na opravdu lehkou tepelnou úpravu. Břicho tuňáka, které bývá poměrně tučné pak propékáte do úplna. 

Nahoru