Pokud si chcete nerušeně zarelaxovat, sedněte si s prutem na břeh řeky. Pokud máte chuť na skvělou rybu, zastavte se v rybárně.
Co bude o víkendu k večeři? Co třeba grilovaný pstruh, pražma nebo mořský vlk? Všechny tyhle rybky nabízí Rybárna Beroun, kde si za voucher
vyzvednete kilo těch, které má vaše rodina nejraději. Nebo třeba těch,
které jste ještě nikdy nezkusili a právě jste dostali chuť to změnit.
Pstruh duhový připlul do Berouna přímo z třeboňských rybníků, pražma
královská i mořský vlk pocházejí
z chorvatských moří. V kilogramovém balení jsou vždy přibližně
tři ryby, pokud bude jejich váha vyšší, rozdíl v ceně doplatíte přímo
na místě.
Jemné maso s vynikající chutí obsahuje poměrně málo kostí a tuku,
zato je bohaté na bílkoviny. Příprava je rychlá a snadná, je však třeba
počítat s menší pevností masa a při vaření či přípravě v páře
používat nízkou teplotu. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče
v krustě ze směsi mořské soli, bílků a koření, což jsou spolehlivé
postupy, při nichž se maso nerozpadne.
Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií
(97 kcal/100 g), obsahuje však množství proteinů, selenu, vitaminu B6,
hořčíku a fosforu. Zvlášť šetrnou přípravou je pečení ryby se šupinami v solné krustě. Klasikou je grilování mořského vlka
marinovaného v oleji, velmi jednoduché je dušení celé ryby v troubě ve vývaru s trochou bílého vína.
Kromě chlazených mořských a živých sladkovodních ryb tu nabízejí
ryby uzené a také sortiment na přípravu sushi. Stavte se, až zase
dostanete chuť na zdravý oběd či večeři nebo třeba na experimenty
s asijskou kuchyní.