Uložit Uloženo

Květinové zahrady Florarium Hirschstetten (Blumengärten Hirschstetten)

Překrásné zahrady na okraji Vídně jsou nejkouzelnější na jaře, když rozkvétají stromy a tulipány. Otevřené jsou ale až do října a jsou skvělým výletním cílem pro všechny generace. 

Strávit se tu dá klidně celý den, je jen na vás, kolik času si na výlet naplánujete. Skvělé jen, že zahrady Florarium Hirschstetten jsou přístupné zdarma.

Děti nejvíce potěší krásná hřiště, minizoo a labyrint. Dospělé okouzlí třeba jezírko obklopené jemným pískem s lehátky a slunečníky, kde máte pocit, že jste se přenesli na pláž u moře. Projít si tu můžete několik tematických zahrad a je zde volně přístupný i obrovský palmový skleník. Uvnitř kromě rostlin najdete různé plazy, ptáky, ještěrky a nechybí ani zástupci hmyzí říše.

K dispozici je návštěvníkům také občerstvení a několik bezplatných toalet. Během roku se zde konají i různé trhy, workshopy, akce a svatby.

Dobré vědět: Parkování je možné zdarma (informace platná k 6/2022) na obrovském parkovišti přímo před areálem. 

Lajk od maminky Mili

Rádi zastávku v Květinových zahradách využíváme, když přes Vídeň jen projíždíme. Třeba když je ve městě zácpa, chvíli si tu pohrajeme, odpočineme a dál pokračujeme až největší dopravní špička opadne.

Nahoru