Uložit Uloženo

Projděte se údolím Plakánek u hradu Kost

Nádherné údolí u hradu Kost je skvělým tipem na procházku pro kohokoliv. Délku trasy si můžete zvolit. Největší okruh je dlouhý 10 kilometrů, nejkratší úsek má délku 3 kilometry tam a zpět a je na něm 11 zastavení. Ta jsou jak naučná, tak hravá, což ocení zejména děti. Cesta vede téměř po rovině, ale prochází se několika vlhčími místy, největším mokřadem půjdete po lávce. Výlet zvládnete s kočárkem i na kole, děti ho ujdou přibližně od tří let. 

Místní příroda je nádherná, a to v jakémkoliv ročním období. Údolí lemují z obou stran strmé skály, návštěvníky po cestě doprovází říčka Klenice, která se v druhé půlce mění v pěkný Oborský rybník. Občerstvit se dá u hradu Kost, kde se konají zajímavé prohlídky, třeba i jedna speciálně pro děti s názvem Z pohádky do pohádky. Doporučuji navštívit také blízký skalní byt Barušky, kde se žilo ještě na začátku minulého století.

Kde zaparkovat?

Parkuje se pod hradem Kost na parkovištích, která jsou v letních měsících zpoplatněna. Během letních víkendů, kdy je krásné počasí, sem doporučuji vyrazit brzy ráno nebo až odpoledne, jde totiž o nádherné a hojně navštěvované místo.

Tento výlet pro vás připravila Kačaba z webu kacabipohorky.cz.

Lajk od maminky Olgy

U rybníka děti zaujaly ryby, kachny, žáby a ještěrky. Zaujala nás zřícenina mlýna za borovým lesem a líbila se nám i obec Vesec. Po procházce jsme dostali chuť na něco dobrého, a tak jsme se zastavili kousek u hradu na vafle, které byly moc dobré.

Nahoru