Uložit Uloženo

Stanice přírodovědců na Andělu

Stanice se nachází v parku Sacre Coeur a chovají tady různé druhy zvířat. Těšte se na klokany, lamy, opičky, kozu a prasátko, uvidíte i exotické ptáky nebo třeba krokodýla nilského, krajtu či varana. 

Můžete si pohladit poníky nebo kozičku, projít si naučnou stezku zaměřenou na ekologii, podívat se na geologickou expozici nebo obdivovat bylinkovou zahrádku. Každou středu od 14.00 probíhá krmení terarijních zvířat, které můžete sledovat z bezpečné vzdálenosti. Uvidíte, jak se nacpává krokodýl, kajman nebo třeba leguán. Zábavu slibují i akvária s pestrobarevnými rybkami. Mezi nimi je i unikátní střikoun, který plive vodu.

Součástí stanice jsou také skleníky se spoustou rostlin. Za příznivé ceny si nějakou rostlinku můžete odnést domů, co třeba nějakou voňavou bylinku? K vidění jsou tu ale nejen bylinky. Těšte se také na sukulenty a kaktusy nebo masožravé rostliny. V areálu je rovněž alpínská zahrada, ovocný sad a hmyzí hotel neboli člověkem zhotovená skrýš, do které se hmyz může ukrýt a naklást vajíčka. 

Lajk od maminky Jany

Vedle klece s klokany je budova s občerstvením a možnost zakoupit vstupenku do terárií či skleníků. O kousek dál je vpravo vzadu výběh pro prasata. Při naší poslední návštěvě tu byla i malá prasátka, se kterými se naše dcerka krásně kamarádila. V jezírku naproti poníkům nás zaujaly žáby a za jezírkem vykukoval altánek, u kterého je dřevěné dětské hřiště se skluzavkou.

Nahoru