Jaké divadlo navštívit s dětmi? Říši loutek na Starém Městě

Jaké divadlo navštívit s dětmi? Říši loutek na Starém Městě

Mama live 14. 12. 2019

Schválně – kdy jste naposledy byli v loutkovém divadle? Že si ani nevzpomínáte? Tak to je nejvyšší čas to napravit. Vezměte děti a zamiřte do Říše loutek, kterou najdete přímo v srdci Prahy, na Starém Městě. Blogerka Mama live tam vyrazila s celou rodinou a všichni si užili pěkné odpoledne.

A co o návštěvě divadla říká blogerka?

Do divadla začaly malé Osičky chodit zhruba ve třech letech, takže sedmiletá Barunka už je mazák a čtyřletý Honzík se do toho kulturního života dostává. Příležitost navštívit pražskou Říši loutek jsme využili moc rádi. Na sobotní odpoledne (14:00) připadlo představení O pejskovi a kočičce, které známe z knížky Josefa Čapka, a děti se těšily.

Bylo docela plno, děti byly spíše mladší. Podle mě je ideální věk pro toto představení 3–5 let. Barunka se smála, i když už je spíš na hraná představení. V předsálí si můžete u šatny koupit i program s omalovánkami nebo stolní hrou, prohlédnout loutky ve vitrínách a děti vyfotit.

Sál je menší, jedná se prý o historický objekt, tak je fajn se podle toho chovat a nebrat si do sálu jídlo a pití. Dřevěné sedačky lze navýšit, aby děti dobře viděly, což je super. Tady apeluji na vysoké tatínky – nesedejte si prosím doprostřed řady. To, že si sednete před dospělého, neznamená, že dětem o pár řad za vámi nebudete bránit ve výhledu na jeviště.

O čem je zhruba hodinové představení O pejskovi a kočičce, které trhá rekordy v hranosti (stovky repríz)? O tom, jak ti dva myli podlahu, pekli dort a jak posílali dopis a domeček jim zapadl sněhem. Postavičky pejska a kočičky byly takové polštářkové loutky, představení má přestávku a je tak akorát krátké, aby to vydrželi i ti nejmenší.

Dobré vědět:

  • Auto jsme nechali v obchodním centru Flora (metro A) a popojeli na Staroměstskou. Divadlo je od stanice pár metrů – pozice je tedy naprosto ideální.
  • V prostorách divadla najdete ve vitrínách vystavené historické loutky, je tu šatna, malé toalety a skromné bistro. 

Jak se vám článek líbil?

Mama live

Jsem máma dvou dětí, žena jednoho muže a píšu o nás. Jsem na mateřské čtyři roky a po dvou letech této super dovči mě začalo každodenní popíjení drinků s nohama na stole nudit. Tak jsem založila blog a začala psát. A když mi dojdou slova, tak to vyfotím, když nevím kudy kam, vezmu to přes humor. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru