Gumové kachničky do vany jsou úžasným zpestřením každé koupele. Mají jedinou nevýhodu – nedají se konfitovat ani marinovat.
Jedno z nejlepších a nejstylovějších míst v Praze, kam vyrazit na delikatesní kachnu, najdete v pražských Dejvicích. Restaurace Perpetuum se nachází jen pár kroků od Vítězného náměstí a její doménou jsou právě kachní jídla v tradiční „babičkovské“ kvalitě, avšak v moderním pojetí s francouzským šarmem a elegancí.
Dnešní nabídka je připravena pro dva a provede vás neomezenými možnostmi kachního masa. Těšit se můžete na prolnutí světových chutí i nové úpravy vaření, díky kterým vznikají lehká jídla v překvapivých kombinacích.
Šéfkuchař Tomáš Iltis připravil pro vás a doprovod následující menu:
- Variace předkrmů: marinovaná kachní prsíčka ve sladkém nálevu s chilli papričkami, jemná kachní paštika, kachní jatýrka pečená v guanciale s plackou z červené cibule a omáčkou ze zakysané smetany
- Polévka: jemný krém ze sladkých kaštanů, chipsy ze zauzených kachních stehýnek
- Hlavní chod: fricasée z kachního prsa a jarní zeleniny v silné kachní šťávě s hráškovou kaší a kouskem konfitovaného kachního stehýnka
- Dezert: zkaramelizovaná kynutá buchta plněná sladkým tvarohem s teplým kompotem z lesních brusinek a vanilkovou zmrzlinou
K pokrmům si můžete dát také skleničku moravského vína od společnosti Dobrá vína, na výběr je Rulandské modré nebo Rulandské šedé, které najdete na obsáhlém vinném lístku.
Do restaurace můžete nahlédnout díky fotogalerii, od prvního dubna je pro hosty navíc připraven zcela nový jídelní a nápojový lístek. Restaurace je v době obědů zcela nekuřácká, večer pak nabízí oddělené kuřácké a nekuřácké prostory. Perpetuum získalo za dobu svého působení řadu nadšených ohlasů a recenzí, mimo jiné v NY Times, a svou kvalitu si drží i dnes.