Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

9990 Kč za plně vybavené mořské akvárium o objemu 105 litrů. Rybička Nemo, kreveta a další dary moře v luxusním akváriu se slevou 50 %.

5,0 / 5 marinestar Brno  (mapa) 9 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak objednat zboží
Marinestar

Hustota se měří hustoměrem.
Existuje více variant, plovoucí, ručičkové, nebo nejlepším způsobem je měření refraktometrem.

Zdena

Mohu se zeptat, jak se hlídá hustota slané – mořské vody? Existuje nějaké pravidlo nebo se obsah soli měří?
Děkuji Zdena

Marinestar

Set je osazen čerpadlem o odběru 6w a jede nonstop, dále je použito topení 50w, které jede dle potřeby, a osvětlením, které má odběr 50w, a jede 12 hodin denně.

Marinestar

Není problém stačí se zeptat. Jak píšete již nejste začátečník, a chcete tyto informace srovnat s vašimi znalostmi a zkušenostmi.
Osvětlení T5 2×24W, kombinace 15 000k a actinic trubice, elektronický předřadník.
Biologická filtrace za pomoci bakterií, odstraňovač fosfátů, zeolitový filtr a aktivní uhlí.
Filtrace je umístěna za falešnou stěnou za akváriem, po celé jeho délce.

Jiří Šimara

Dobrý den, na Vašich stránkách jsem se díval na spotřebu el. různých čerpadel a osvětlení. A některé hodnoty mě překvapily. Jakou spotřebu el. energie má vámi nabízený set? A musí jet všechna el. zařízení nonstop? Děkuji

anonym

Nezlobte se, ale pokud bych něco měla zakoupit a to dá se říci hned přes internet, nechtěla bych kupovat zajíce v pytli! Jsem mořskou akvaristkou a pod pojmem chemická a biologická filtrace se dá představit kde co. Totéž pod pojmem osvětnení. Sám by jste měl vědět, že existuje plno zářivek T5, různá spektra, různé výkony. Např. není uvedeno, kde je filtrace, jestli je zdvojená zadní stěna či je umístěna dole? Toto jsou pro mne zásadní informace, které bych požadovala před koupí něčeho takového ne ke spekulacím, ale k rozhodnutí zda ano, či ne.

Marinestar

Instalace akvária mimo Brno je 500kč, což je 50% z běžné ceny 1000kč.

Jirka

Dobrý den, kolik stojí doprava a instalace v Praze?

Zuzana Liberec

Doprava a instalace v Liberci by stála celkem 50 % z tisíce, tedy 500, nebo 50 % z ceny – jaké? není to přesně formulováno, díky.

Hynek Šír

Marinestar má pravdu! Udal jsem zde příklad, viz výše, abyste se všichni mohli podívat na ceny v Praze. Jsem akvaristou již 15 let. Mořské akvárium mne velmi láká a po zhlédnutí www stránek Marinestar jsem nadšen. Upozorňuji, že tímto prodejcem nejsem v žádné vazbě. Mé povoláni je Executive Chef v Pražském hotelu! Takže lidi neblbněte a bez obav se vydejte díky tomuto prodejci do objevování mořského světa.
Marinestar já se k Vám určitě přijedu i s malou neteří (6 let) které se rybičky moc líbí a již má své sladkovodní akvárium podívat.

Marinestar

Rozměr akvária je 65×37×50cm – DxHxV
Filtrace je řešena jak biologicky tak chemicky, a je sestavena tak, aby stačila na potřeby námi nabízeného setu. Osvětlení je řešeno vysoce výkonnými trubicemi T5. Proudění je dostatečné pro nejzákladnější druhy měkkých korálů. To je vše co bychom chtěli prezentovat. Samozdřejmě zákazníkům přesně vysvětlujeme jak vše funguje, nejsem ale přesvědčen že je tato diskuze vhodná k podrobnějšímu popisu jak vše funguje, či jak přesně je filtrace řešena. Přirovnal bych to ke koupi kávovaru, když dáte čistou vodu a budete pravidelně měnit filtry, a semtam ho vyčistíte bude fungovat, a pokud nebudete nadšenec tak vám bude jedno jakým způsobem je káva připravena, hlavně že je chutná. Rádi vysvětlíme případným zájemcům dopodrobna jak vše funguje, nemyslíme si ale že chceme tyto informace poskytovat zde na internetu případným spekulantům.

Hynek Šír

To je Mazec ale věřím prodejci koukněte na http://www.morskeakvarium.cz/main.php?pageid=70&lang=101 poslední tabulku (Nano Reef)
Třeba už ty hlouposti pak nebudete psát :-)

anonym

Také mi to nedá a vstupuji do diskuze. Můj přítel měl 130 set od Red Sea, byl začátečník, zpočátku sinice apod, postupně paráda a pak se tomu už tolik nevěnoval a bylo to znát. Chce to pečlivost, něco vědět o moři a dá to každý. V tomhle jsem zastánce prodejce. Co jsem proti, je cpát ryby, které potřebují pro spokojený život alespoň 300l vody do nano akvárií. Od toho jsou malé druhy rybek, kterým nádrže o objemu 100l vyhovují, které nemají tak veliká teritoria apod. Sama mám doma moře 300l a v něm pro někoho POUZE pro někoho MOC (jako jsem já) 6 ryb. Co se týče objemu, některé korály odchovávám v akva, které má dokonce jen 30l. Co mne ovšem ještě mrzí ze strany od výrobce/prodejce, že neuvádí ty nejzásadnější věci, jako je princip filtrace, jaké má set osvětlení apod, ale láká zákazníky na to, že mohou doma mít Nema.

Pavel Nýdecký

My máme doma asi 10litrovou kouli s jednou bojovnicí (nebo bojovníkem? Nevím, nejsem rybí urolog) a i tak je to práce nad hlavu :D

Milan

Pochopil jsem správně, že akvárium je bez skříňky? Pak by mě prosím zajímal rozměr?

Slevomat

Dobré ráno, milí diskutující. Děkujeme Vám za Vaše názory i takto rozvinutou diskusi. Jen bychom chtěli upozornit, že bychom neradi, aby se nám diskuse strhla v nějaké hádky a „měření pinďourů“ :-) Tak na to prosím dbejte a Vy, co již nějaké rybičky máte je pozdravujte :-)

Zuzana Liberec

Paní Laudová, nezlobte se na mě, ale ty Vaše komentáře jsou dost přehnané. Samozřejmě, že mořské akvárium si žádá svoje při údržbě. Ale to každý živočich! Buď to ale chci, tak si to pořídím a pak se musím snažit abych jim dala veškerou péči. Já také odsuzuji když si někdo pořídí velkého psa do 11 patrového paneláku třeba v centru města a pak ho venčí na chodníku. Přesto ale neobtěžuji chovatele psů s tím že by je neměli chovat protože si je koupí někdo kdo tomu nerozumí a pes chcípne.....Váš názor jste vyjádřila, ale zbytek jsou plky.

Marinestar

Jako firma se specializuje na malá akvária. Všude ve světě je to dnes zcela běžné. Obvykle se tato malá akvária označují jako nano akvária, toto bych však jako nano neoznačil, spíše jako malé akvárium. Vývoj technologií, ale i pokrok při odchovech živočichů umožňují udržet i tato malá akvária při opravdu minimálních znalostech. Znovu zdůrazňuji, že nabízený set je osazen nejméně náročnými živočichy, a filtrační systém je plně schopný udržet vodu čistou.
Samozdřejmě nikomu akvárium nenutíme, informace rádi poskytneme. Určitě vám nedáme akvárium do ruky a necháme vás v nevědomosti. Pro ty, kteří nákup zvažují je na internetu opravdu nespočet informací, pro ty co znají cizí jazyky je mnoho webů, které se věnují problematice nano a malých mořských akvárií. A ještě jedna opravdu podstatná věc, náš set opravdu nevyžaduje nějakou zvláštní pěči, a náročností na svůj provoz se dá srovnat s akváriem se sladkou vodou, proto píšeme že je vhodný pro začátečníky.

Jiří Weiss

Já se zastanu paní Laudové ale i Marinestar :D


Paní Laudová naráží pouze na tu větu že „vhodné pro začátečníky“ což si myslím že je taky nesmysl :) 


Marinestar ale znám a není to zrovna firma, která se snaží za každou cenu něco prodat a je jim jedno co stema rybkama bude :) 


Spravně by ale v článku mělo být tučně napsané, že doporučujete před koupí si nejdřív přečíst něco o mořské akvaristice a chovu. :)
Ale zastávám názor jaký už tu byl, že člověk který investuje tolik peněz určitě se o to bude i hezky a spravně starat ^^
10 000 z 20 000 je pěkných to se musí uznat :)
Petra

Kšeft je kšeft, ale toto vše se dá sehnat za poloviční ceny :)

Marinestar

Zdravím Petru, prosím uveďte zde přesně kde se dá dle vás koupit jak píšete toto vše, tedy nepoužité mořské akvárium (ne předělané sladké), osvětlení pro mořské akvárium (opět ne ze sladké akvaristiky, ale výkonné mořské), s kameny, rybami, korály, a instalací u zákazníka doma, a velikostí kolem 100l. Neradi bychom klamali zákazníky a nebízeli jim produkt, který jde koupit jinde o polovinu levněji. Děkuji

Vašek

Rád bych podotknul, že dnešní sety pro mořskou akvaristiku jsou (až na drobnější vady – např. slabší osvětlení) plně dostačující. Pochopitelně musíte zvážit vhodnou osádku – dle velikosti nádrže drobnější rybky, krevetky, poustevníčky… korálům je to putna. Postarat se následně o takové akvárium dokáže po zaučení i dítě. Má dcera (12) se (když nejsem doma) dokáže bezvadně postarat o všechny naše nádrže, dokáže rozpoznat i základní problémy. Každý amatér, začátečník, zapálené děcko – např. oněch 12 let a výše, základní údržbu po zaškolení zvládne a osobně nevidím, proč by taková nádrž nemohla fungovat několik let. Pro jistotu bych doporučil každého půl roku návštěvu servisní firmy (těch pár stovek, pokud to neumím, za to stojí), nebo návštěvu zkušenějšího kamaráda – akvaristy. Ono to stejně většinou dopadá tak, že si každý reefařinu zamiluje, začne se vzdělávat, akvárium doplňovat novými živočichy…a tím nabývá zkušeností. 


Takže paní doktorko, berte na vědomí, že v dnešní době lze mořskou akvaristiku provozovat na vysoké úrovni s rozumným finančním rozpočtem naprosto běžně. Já bych si to třeba nekoupil, nebavilo by mě, že jsem si to nepostavil sám, ale znám spousty lidí, kteří na takovýchto setech začínali a ono to prostě fungovalo. Rybiček Vám líto být nemusí, třeba zrovna ocellarisové se v takovém prostoru budou cítit jako doma. Měl jsem je v 80l akva, byli spokojení, po přestěhování do tisícovky jsou stejně tak – a pohybují se zásadně na cca půl metru akvária. Mají totiž své teritorium. Při pravidelné výměně vody jim nijak nemůže škodit ani kvalita vody v nádrži. 


Dále: ve firmě Marinestar jsem byl jen jednou a právě krásně udělaná malá akvária mě velmi pozitivně překvapila. My reefaři se v čechách a na slovensku stýkáme na fóru www.reef.sk a proto se s majitelem firmy znám. Stejně tak, jako znám další majitele asi 7mi firem v čechách, kteří se mořem zabývají. Ve firmě Marinestar jsem nikdy (zatím) neutratil ani korunu. Jen to prostě dělají pěkně. 


Paní doktorko, vemte si prášek a usmějte se na svět. Není vše jenom špatné. 


V.
Pajin

Nemám rád tyhle „kecy“ o začátečnících… Každý musí nějak začít a nevidím důvod, proč by měl někdo nejdříve odchovat dvě tuny sladkovodních rybiček pro to, aby si nakonec pořídil mořské akvárium… Samozřejmě nemluvím o lidech, kteří si pořídí jakéhokoliv živočicha, aniž by si předem pořádně prostudovali podmínky a úskalí jejich chovu. Sám se věnuji teraristice a lehce akvaristice a nikdy jsem neměl nejmenší problém. Je to o lidech… Když se chce, všechno jde, ať už se jedná o naprostého začátečníka nebo zkušenějšího chovatele.

Blanche Laudová

@ Ťuťu: ne, jen je mi těch rybiček prostě líto. KomplexY si neléčím a navštívit doktora? No to dělám ímrvére, já jsem totiž doktor :-D

Václav

Dobrý den,
nedá mi to,abych se nezapojil do diskuze.Do obchodu Marinestar se chodívám pravidelně koukat se synem ,od okamžiku,co otevřeli.Nikdy jsem ještě nic nekoupil protože mi to neumožňuje bydlení.Doporučuju každému,aby se šel sám podívat.Krásné nádrže,ochotná obsluha.A ty malé akvária jsou tam vystavené a plné korálů a rybiček.Vše funguje.Můj kamarád si nechal instakovat od nich akvárko a je nadmíru spokojený i se servisem který poskytují v případě zajmu i v domácnosti­.Nevěřím tomu co napsala Blanche,možná je akvaristka 20 let ,to ji ale nedělá odborníkem.Spíš si myslím,že je to někdo kdo chce uškodit této firmě jen proto,že dokázala udělat akvárko za takovou cenu.Jsem přesvědčený,že to je moc dobré pro začínající mořské akvaristy.Každý nejsme milionář a tahle cena umožní i méně movitým lidem mít kousek moře doma.

Olina

Názor paní nebo slečny ???Blanche je ovšem zarážející,kolik mořských akvárek máte doma?Já již žádné ,ale můj syn před lety začal mořskou akvaristiku právě ve 100l akvárku a ,klidně si říkejte co chcete ale šlo mu fakt dobře.Možná to bude o tom ,že si nechal poradit odborníkem a ne nějakou faninkou z davu.VHolandsku jsem viděla mořská akvária ve velikosti 15litrů a věřte nebo ne jde to.Pokud bychom se drželi starých dogmat,tak místo automatky chodíme s košem prádla k řece.

Olina

dobrý den,
já dost dobře nechápu o co se tu přete.Předpoklá­dám,že mořské akvárium dodá firma která má jistě velmi dobré znalosti o tom co je nebo není možné.Co člověk to jiný názor ale já osobně se v odborných věcech spolehnu na odborníky.Nebo chodíte třeba k zubaři se zrcátkem a přesvědčujete zubaře ,aby udělal blombu jinek nebo že vytrhnul zub nakřivo??

Marinestar

Samozdřejmě veškeré informace a dotazy rádi zodpovíme, a to buď osobně na naší prodejně, nebo na emailu. Nikomu určitě nenutíme koupit něco, na co se dopředu neinformuje.

Michaela Ťuťu-ňuňu Jedlickova

blanche laudova asi by jste měla navštívit doktora trpíte bludy me ani jeden příspěvěk nepříjde že by byl psán někým od obchodu ba naopak vaše příspěvky mě příjdou ,že chcete obchod poškodit.Ano člověk musí mít nějaký zakladní informace,ale každý normálně uvažující člověk si vyhledá informace o chovu ( když jsme si pořizovali morče taky jsem si nejdřív našli co je k tomu všemu potřeba, to samý pak u zakrslýho králika a pak psa) ,takže nevidím duvod proč by toto nemohlo být pro začátečníky když si předtím nastudují informace.Pochybuji ,že někdo uděla 10tis investici bez toho aby si o tom zjistil jakýkoliv informace.

Takže svůj názor jste napsala napsala jste ,že končíte diskuzi ale i přesto sem pořád píšete útočny zpravy. nechápu ,že vás to baví se tu dohadovat ale asi si tu musíte vylečít svoje komlexi že?

Martin

Bez urážky, ale pokud chcete mořské akvárium, kde se budou rybičky cítit dobře, chce to tak 150 000Kč+, když budu hodně šetřit.
Jinak si tu rybičku hoďte do zavařovačky s vodou osolenou mořskou solí z Kaufu, bude to mít stejnej efekt…

Blanche Laudová

I když co si tu třepím klávesnici… Stejně tipuju, že ty příspěvky psal někdo spřízněný s obchodem. Takže můžu jen znovu napsat pro ty, kdo přemýšlí o koupi – jestli máte skutečně k mořským rybkám vztah jen proto, že vaše děti „hledají Nema“, nejdřív si o věci něco zjistěte… Jinak můžete těch 10 litrů spláchnout do WC, stejně jako v tom animáku tu rybku. Ta tam mimochodem skončí taky.

Blanche Laudová

Mně to nedá… To se mi fakt líbí, jak se tu samí zkušení mořští akvaristé vyjadřují o tom, jak mořské akva dávaj´ levou zadní… Asi jste si ale, milí pánové, nepřečetli text pod nabídkou. Stojí tam mj. že akva je ideální pro akvaristy-začátečníky, že ideálním adeptem na jeho pořízení je každý, kdo má nožík-rybičku a do koupele si sype sůl. A taky nějaký plky o Nemovi, což je kreslená rybička-klaun, jestli to náhodou nevíte… Pořád nedocvaklo?

Marinestar

Ano, set je bez skříňky.
Rozměry jsou 65×37×50cm – DxHxV

Tomáš

Ked mozem vstupit. Morska akvaristika bola pred niekolkymi rokmi naozaj pre mnoho ludi nedostupná. Ci uz z pohladu financii, alebo dostatku kvalitnych informacii v nám zrozumitelnom jazyku :-) Ale cas a vývoj sa neda zastavit… A to platí aj v akvaristike. Ci uz sladkovodnej alebo morskej! Ja sam som tiez dlhoročný akvarista. Pred 4 rokmi som zacal s „morom“ a plne davam za pravdu Ondrovi aj Vaškovi.

Marek

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, na rozměry akvária. Pokud jsem dobře pochopil, tak set prodávaný přes Slevomat je bez skříně.

Vašek

Paní Laudová,

s prominutím, plácáte nesmysly. Sladkovodní akvaristice se věnuji 10 let, mořské 4 roky. 2 roky jsem měl 80 l reef narvaný koráli a v něm kromě dalšího života 4 (úměrně velké) rybky. FUngovalo by dodnes, kdybych si nepostavil větší. Dnes stavím další nano akvárko – cca 40 litrů. To, co prodávají v Marinestaru jsou příkladně zpracované nádrže, osazené měkkými koráli a jednoduchým životem. Jednou za delší dobu je jistě potřeba důkladnější údržba, nicméně pravidelná výměna vody zaručuje dlouhý život. A mimo jiné: cena takovéto nádrže je na našem trhu jedinečná a proto věřím, že pomůže rozšířit řady mořských akvaristů v čechách. Ono totiž platí pravidlo, že každý, kdo ke slané akvaristice čiche, již nebude chtít jinak :-)) a pak si onen člověk začne postupně rozšiřovat obzory, začne se učit a chápat všechny procesy v akvárku. Podotýkám, že jsem si v Marinestaru nikdy nic nekoupil (abyhc nebyl podezírán z podjatosti), ale nádrže jsem viděl a jsou velmi hezky zařízené.

Blanche Laudová

Prezentuji zde názory mnohaleté akvaristky, tím končím diskuzi. Prosím každého, kdo o koupi akvária uvažuje, ať nebere tuto diskuzi za relevantní, ale nejdřív si sám něco nastuduje a udělá vlastní názor. Není třeba hned kupovat knihy, na internetu najdete informací dostatek. A jestli víte do čeho jdete, a pojmy jako reverzní osmóza, salinita, hustoměr apod. pro vás nejsou neznámé, jen do toho :-)

Marinestar

Vážená paní/slečno Laudová přečtě si prosím popis k akváriu, a přestaňte zde psát nesmysly !!! V popisu je jasně psané že se voda dá zakoupit v akvaristice, tato voda je již připravena tak jak má být.

Marinestar

Vážená paní/slečno Laudová, prezentujete zde velmi zajímavé a ostré názory, ale z vašeho příspěvku výše vyplívá, že jsou to názory mírně řečeno neznalé. Ceny sladkých ryb jak píšete vzácně stokoruny beru, u mořských budu oponovat, cena klauna očkatého je 350kč, a to není nejlevnější mořská ryba kterou nabízíme. Máme na prodej ryby již od 180kč, a ryb s cenou několik stovek jsou desítky. Dále píšete že je téměř nemožné je odchovat, opět vám budu oponovat, jak již zmiňovaný klaun tak i jiné námi nabízené ryby jsou odchovy, a i korály v tomto setovém akváriu jsou odchované v nádržích.

Blanche Laudová

@ Milky: jo to je přesně ono – je třeba mít nějaké zkušenosti. Což asi akvarista – začátečník moc nemá, že. A ten web je fajn – mimo jiné je na těch fórech kolikrát zmiňováno to co říkám – na mořské akvárium musí být člověk připravený. Třeba je tam dobrá diskuze o tom, že voda musí být jedině z reverzní osmózy. Hm, jestlipak akvarista-začátečník ví, co to je? ;-)

Blanche Laudová

Jinak souhlasím, že „Nemo“ – klaun očkatý – je jedna z nejméně náročných, ale přesto nejspíš náročnější než téměř kterákoli sladkovodní rybka. Tohle prostě není akvárium pro akvaristu – začátečníka! A tím, že v něm inzerujete „Nema“, jen působíte na city nezkušených lidí, nejspíše rodičů, co si myslí, že jeho pořízením udělají radost dětem. No, to budou mít dětičky radost, až jim bude Nemo plavat bříškem vzhůru, protože rodiče nemají ani páru, jak se o akvárko starat…

Blanche Laudová

@ Marinestar: no právě, sladkovodní akvária jsou totiž mnohem méně náročná na údržbu, a sladkovodní akvarijní ryby jsou mnohem odolnější než mořské. To musíte sám vědět, je to znát už jen na rozdílu cen rybiček – sladkovodní stojí řádově desítky, vzácně stovky korun, mořské vzácně stovky, běžně tisíce. Protože jsou choulostivé a v akváriu je téměř nemožné jim dát podmínky k tomu, aby se rozmnožily, takže se většina loví přímo v mořích.

Marinestar

Zdravím všechny kteří přispívají do této diskuze. Souhlasím s názorem Jirky Z Brna, že platí poučka o velikosti akvária, ale velikosti se přece odvíjí úroveň živočichů do nádrže, nebo ne ? Netroufnu si odhadnout kolik, ale jistě značná část sladkovodních akvaristů má akvária do 100l, neříkejte mi že tato akvária neprosperují. Určitě do nich nejde umístit každá ryba kterou uvidím. To samé platí pro moře. Jsou živočichové kteří nejsou nároční na objem, a to samé platí pro korály, ne všechny druhy korálů vyžudují stabilní hodnoty ph, obsahu ca, mg a podobně. V námi nabízeném setu jsou vybráni živočichové, kteří patří k těm nejméně náročným, a jejich udržení nevyžaduje žádné zvláštní zacházení. Nevěříte-li navštivte prosím osobně naši prodejnu, a podívejte se na vlastní oči že to jde. Kdyby to nešlo, jsme bez práce a naši spokojení zákazníci jsou toho příkladem.

Blanche Laudová

Pan Ondra je evidentně spojen s prodávající firmou, jinak by takovouhle hovadinu nemohl napsat. Pokud někdo uvažujete o koupi, udělejte přesně to, co doporučuje – projděte si fóra o akvaristice. Provozovat se samozřejmě dá 30l akvárium, ale ne mořské. Mořské ryby jsou extrémně citlivé na jakékoli výchylky v kvalitě vody, a v 100l akváriu se o žádné stabilitě prostředí nedá mluvit (nemluvě o 30 litrech).

Milky

Vobec to nie je take cierne ako tvrdite, chce to dodrziavat par zasad a da sa to krasne. Samozrejme vyzaduje to urcite skusenosti. Priklad http://www.reef.sk/viewtopic.php?f=64&t=2395&start=270 




Jirka Z Brna

Jako celoživotní akvarista souhlasím s oběma příspěvky nade mnou.To si snad děláte legraci se 100l mořským akváriem pro začátečníky.Pokud neznáte základní akvaristickou poučku,že čím menší akvárko,tím víc se projevují sebemenší úpravy vody a tím opatrnější je třeba být,tak nechápu,jak můžete podnikat v tomto oboru.

Veronika Hladilova

Dobrý den paní Laudová,

Chtěla bych se zeptat ,když se o akvaristiku tak dlouho zajímáte ,v čem je toto akvárko tak náročné jak na udržbu ,tak na peníze. popřípadně jakou byste doporučovala velikost akvária?Ráda bych si ho totiž koupila ,ale docela jste me vyděsila ,Děkuji moc za informace.

Ondra

Se vší úctou kde na to chodíte ? Projděte si různá fóra která se touto problematikou zabývají, a zjistíte že nespočet amatérů má doma akvária pěkná objemů od 30l, a fungují jim dobře.

Petra Dostálová

100l je zoufale málo :-( jeden z nejhorších objemů akvárka na udržování… :-/

Ondra

Líbí se mi, když někdo bez zkušeností bude tvrdit něco čemu evidentně vůbec nerozumí. Sám mám malé mořské akvárium již nějakou dobu, a nevidím vůbec problém v náročnosti, a jestli utratím 300kč měsíčně někde v klubu, nebo je dám do mého akvária ze kterého mám radost, tak pro mě jasná volba. A čas ? 30 minut týdně maximálně !!!

Blanche Laudová

Proboha, doufám že tohle nikdo nekoupí. Prodávat mořské akvárium o objemu jen 100 l a ještě ho prezentovat jako ideální pro akvaristy-začátečníky, no to je dobrá prasárna!!! Mořská akvaristika je extrémně obtížná, náročná na peníze i čas, na to si stále netroufám, i když jsem akvaristka už 20 let.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru