Tenhle den bude mít říz a pěna mu jen tak nespadne!
Okoštujte život sládka a vypijte si, co si sami uvaříte – pivovar Buchťák v Nemilanech vás zve na celý den do provozu. Spolu se zdejším sládkem Maximem Hentekem nakouknete nejen pod pokličku, ale také pod mačkače sladu, rmuto-mladinovou pánev, zcezovací káď a ležácký tank, zkrátka do všech tajemství pivovaru, kde vznikají s láskou vařená, nepasterizovaná a nefiltrovaná piva.
Tohle nebude jen tak nějaké letmé mrknutí jedním okem. V pivovaru strávíte celkem cca 10 hod., takže se připravte, že nasajete opravdu spoustu informací. A nejspíš i spoustu piva – budete řádně degustovat přímo z ležáckých tanků, ať víte, co vaříte. Sládek vám přitom bude vykládat o surovinách a postupech výroby, ale i o pivních zajímavostech. Celý den se prostě ponese na pivní pěně.
Abyste nepili nalačno a nepracovali hladoví, připravené je pro vás občerstvení a v poledne oběd. A pak zpátky ke strojům, ať si vysloužíte svou výslužku – domů dostanete petku s pivem podle výběru, pivní sklenici a další propriety, ale hlavně si za 4–8 týdnů přijedete pro 20 l piva, které jste tu pomáhali vyrobit. Tak doma vyleštěte půllitry a dejte koštnout kamarádům!