Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

5kilometrový Šárecký sešup na šlapacích kárách

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Benefity
Zárubová

Dobrý den,
prosím, je někde možno nahlédnout do mapy, po jaké trase vede tzv. šárecký sešup? Je to cesta vyhrazená pouze pro šlapací káry? Jak rychle je možno jet károu s kopce, jak prudký je kopec?
Děkuji.

Šárecký sešup

Dobrý den, děkujeme za dotaz.
Mapy.cz – zadejte Start: Na Džbánu 560, Praha, Cíl:50°6′21.052″N 14°21′10.122″E, Přes: Čertův Mlýn, Praha (místní název). Zvolte trasu pro pěší. Bližší informace doplníme co nejdříve i na naše stránky www.slapacikary.cz.

Šárecký sešup

Trasa pro Šárecký sešup je cyklostezka, která je velmi dobře značená po celé délce. Šlapací kára je podle platné legislativy považována za kolo i když na 4 kolech. Trasa není vyhrazena, při jízdě je potřeba dodržovat pokyny pro jízdu a brát ohled na ostatní návštěvníky údolí, kteří se pohybují pěšky, na kole případně na pobíhající zvířata. Občas se může objevit i auto, které jede k některé z restaurací, nebo k jiným objektům v údolí.

Šárecký sešup

Rychlost jízdy záleží na aktuální hustotě provozu, odvaze a zkušenostech jezdce a stavu povrchu (sucho/mokro). Káry jsou vybaveny dvojitým systémem brždění, takže se dá bezpečně zvládnout i razantnější jízda. Na asfaltových úsecích pod koupalištěm se dá jet i docela rychle např. 30–35 km/hod, co je na káru docela dost. Taková rychlost už ale chce zkušeného jezdce. Ale dá se jet i krokem aniž byste se museli obávat, že ztratíte rovnováhu. Když Vás něco zaujme, tak prostě zastavíte a jednoduše se díváte. Nemusíte sesedat jako na kole. To je jedna z velkých výhod šlapacích kár při vyhlídkových jízdách.

Šárecký sešup

Co se týče prudkosti kopce, je to hodně subjektivní, ale můžu říct, že i ve Stromovce se najdou místa, které jsou svým sklonem podobné těm na Šárce. Na rozdíl od Stromovky, pokud si chcete užít jízdu z kopce na Šárce, nemusíte nejdříve vyšlápnout kopec. Na Šárce to jde z kopce na 90% tratě. Jsou tam dva velmi krátké úseky se stoupáním, na kterých je potřeba do šlapek trochu zabrat, dohromady cca 50m. Nicméně, káry mají 3-stupňovou převodovku a při podřazení na 1.stupeň tyto úseky zvládnou vyšlápnout i děti zcela samostatně. Řazení je vyřešeno systémem GripShift, stejným, jaký se používá i na dětská kola s přehazovačkou, takže řazení děti rovněž zvládnou bez problémů. Když jsem Šárecký sešup připravovali, neměli jsme ještě káry s převody k dispozici a naše děti to v 8-mi letech zvládali sjet i vyšlápnout zcela samostatně a to nejsou žádní sportovci, spíše naopak :-).

Petr Slavík

Dobrý den, mám dotaz, mám 2 děti 7 a 11 let a menšímu by to bylo líto a asi bych ho sedátkem vzadu neuspokojil, koukal jsem na web, že od července budete mít nějaký menší model od 6 let nebo jde ce se týká věkové hranice spíš o náročnost sjezdu/terénu?

Šárecký sešup

Dobrý den, pokud na Šárecký sešup nespěcháte, doporučuji navštívit tento víkend naši půjčovnu ve Stromovce a obsluhu požádat, že si chcete vyzkoušet, jestli je kára pro menší dítě vhodná nebo ne. Dovolím se připomenout, že aby mohli sjíždět Šárecký sešup děti v tomto věku, je podmínkou doprovod dospělé osoby. Doprovod nemusí nutně jet na káře, ale taky není zcela reálné, aby šel pěšky. Doporučujeme kolo i když si myslíme, že pro rodiče to je stejně nezapomenutelný zážitek jako pro děti. Z hlediska náročnosti tratě, pokud dítě není vyloženě bojácné nebo fyzicky podprůměrně zdatné, neměl by se zvládnutím tratě vzniknout žádný problém ani na náročnejších úsecích. V případě potřeby Vás děti budou mít po ruce. Děkujeme za dotaz. Těšíme se na Vaši návštěvu. V případě potřeby, prosím, volejte 774 492 112, nebo pošlete na sebe číslo a zavoláme Vám zpátky.

Šárecký sešup

Co se týče kár pro menší děti, na které jste se ptal, ty budou primárně určeny pro jízdy v blízkosti restaurace Grazing Daysi, u které budeme mít zázemí. Dětské káry nejsou konstrukčně stavěné na podmínky Šáreckého sešupu. Výjimečně je možné vzít káry do údolí a to pouze jako „doplněk“ pěší procházky s malým dítětem. V takovém případě je možné káru vrátit zpátky na základnu/start nebo také v cíli v časech pro ukončení jízdy dle jízdního řádu.

Karel Janoušek

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, to se těch pět kilometrů jede hodinu, nebo jak to vlastně je?

Šárecký sešup

Dobrý den. Na jízdu je vyhrazený čas v délce 1h:10min. Samozřejmě, celý úsek se dá sjet i za kratší dobu. Např. mapy.cz uvádějí pro cyklisty čas 17min, který je ale na káře, podle mého názoru nedosažitelný i s 3-stupňovou převodovkou a za optimálních podmínek. Reálný čas při rychlé jízdě je cca 30–35 minut. Pro jízdu v tomto čase ale musejí být splněny i další předpoklady a to zejména aktuální hustota provozu, především v horní časti tratě. Např. zajet tento čas o víkendu nevidím jako reálné, pokud nechcete ohrožovat sebe a ostatní. Je také důležité mít pro rychlou jízdu nějaký zkušenosti, aby jste věděli, jak se kára při vyšších rychlostech chová atd. Je potřeba myslet na to, že se nejedná o vyhrazenou trať, ale že se na trase pohybují jednak chodci, ale i cyklisté, případně zvířata. Nastavením času jízdy na 1h:10min. resp 1h:20min., předpokládáme, že si lidi budou chtít užít ne jenom jízdu samotnou, ale i nádhernou přírodu v Divoké Šárce a budou se chtít zastavit na místech, které je zaujmou a kterých je na trase několik. Nicméně, pokud zvládnete trasu v kratším čase, můžete káry odevzdat v cíli i dříve tzn. nemusíte čekat na čas odevzdání dle jízdního řádu. Děkujeme za dotaz. Pěkný den.

Žaneta Kantorová

Asi budu vypadat jako tele, ale pokud váží víc jak 25kg a není mu 8–9let tak co ? Jet nemůže?? Děkuji

Šárecký sešup

Porucha je na mém vysílači, ne na Vašem přijímači. :-). Dítě těchto parametrů může jet společně s dalším dítětem v přívěsném vozíku s celkovou nosností cca 60kg. Děti jsou připoutány stejně jako v dětské sedačce bezpečnostním pásem. Přívěsný vozík pro dvě děti je potřeba objednat samostatně v rezervačním systému. Cena dle ceníku na www. slapacikary.cz. Pěkný zbytek dne.

Romana

Je možné na voucher na 5 jízd jet jednou 5 osob?

Šárecký sešup

Dobrý den, ano samozřejmě. Pro jízdu více osob najednou byla tato možnost navržena. Přímo ideální pro neformální team-building. Jízdu může najednou absolvovat max. 6 řidičů, každý na jedné káře. V případě větších akcí je možné počet kár zvýšit. Akce většího rozsahu je ale možné podniknout pouze v pracovních dnech. Káry si vyzvednete nahoře u nádrže Džbán a společně sjedete celé údolí až k zámku Jenerálka, kde si od Vás káry převezmeme zpátky.
Můžeme pro Vás zajistit i kompletní catering přímo v restauraci Grazing Daysi. Pokud máte více otázek neváhejte se na nás obrátit přes info@xltoys.cz nebo přes kontaktní formulář na www.slapacikary.cz. Pokud nám na sebe pošlete mailem telefon, zavoláme Vám zpátky. Děkujeme za dotaz. Pěkný den.

Žaneta Kantorová

Mohla bych se zeptat synovi je 5 let muže jet sám nebo s někým?? Děkuji kantorová

Šárecký sešup

Dobrý den, dítě ve věku 5 let Šárecký sešup ještě samostatně nezvládne. Dolní hranice je podle našich vlastních zkušeností 8–9 let. Pokud má dítě do 25 kg, je možné využít dětskou sedačku, která se montuje za řidiče. Dítě je k sedačce připoutáno bezpečnostními popruhy kolem pasu. Pro děti ve věku od 4 let bude možné zapůjčit šlapací káry na ježdění kolem restaurace. Pokud chcete vzít dítě na projížďku do údolí a vy půjdete pěšky, máte možnost vrátit káru zpět na startu nebo ji vrátit na konci údolí v cíli v jednom z časů pro ukončení jízdy dle jízdního řádu. Pokud máte více otázek neváhejte se na nás obrátit přes info@xltoys.cz nebo přes kontaktní formulář na www.slapacikary.cz. Pokud nám na sebe pošlete mailem telefon, zavoláme Vám zpátky. Děkujeme za dotaz. Pěkný den.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru